Φάρσα αποδείχθηκε η «απειλή» για αεροσκάφος της Air France
Αεροσκάφος της Air France που πραγματοποιούσε πτήση από το Σαν Φρανσίσκο με προορισμό το Παρίσι άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Μόντρεαλ, «για προληπτικούς λόγους» κατόπιν απόφασης που έλαβε το πλήρωμα έπειτα από «ανώνυμη απειλή», όπως ανακοίνωσε η γαλλική αεροπορική εταιρεία. Πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι και η απειλή αποδείχθηκε φάρσα.
Αεροσκάφος της Air France που πραγματοποιούσε πτήση από το Σαν Φρανσίσκο με προορισμό το Παρίσι άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Μόντρεαλ, «για προληπτικούς λόγους» κατόπιν απόφασης που έλαβε το πλήρωμα έπειτα από «ανώνυμη απειλή» ανακοίνωσε η γαλλική αεροπορική εταιρεία.
«Η Air France επιβεβαίωσε ότι έπειτα από ανώνυμη απειλή, το πλήρωμα της πτήσης AF083 που εκτελούσε στις 7 Δεκεμβρίου την πτήση Σαν Φρανσίσκο-Παρίσι (…) αποφάσισε για προληπτικούς λόγους και σε εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που ισχύουν να αλλάξει πορεία προς το αεροδρόμιο του Μόντρεαλ, όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο στις 23:48 (τοπική ώρα, 06:48 ώρα Ελλάδος σήμερα)» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.
Πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι και η απειλή αποδείχθηκε φάρσα.
«Μετά από πλήρη έλεγχο ασφαλείας, επιβεβαιώθηκε από τις τοπικές αρχές ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό» ανέφερε η εταιρεία στον λογαριασμό της στο Twitter.
Το αεροπλάνο απογειώθηκε ξανά για το Παρίσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
- Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ έχει περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ από τρεις πρωταθλήτριες κόσμου και μια Ευρώπης!
- Στις φλόγες λεωφορείο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Γιατί περνάμε τόσες ώρες με τα smartphones «αγκαλιά»;
- Θερινές εκπτώσεις: Χαμηλές προσδοκίες από τους εμπόρους – Τι ζητούν από την κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442