Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Σόιμπλε - κυβέρνησης για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Κόντρα Σόιμπλε – κυβέρνησης για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης, είπε ο Β.Σόιμπλε, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι ο ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι εποικοδομητικός. «Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιες απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά» απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε ο Β.Σόιμπλε, σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι ο ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι εποικοδομητικός.

Όπως αναφέρει το Reuters, μετά τις σχετικές δηλώσεις του Α.Τσίπρα, που κατηγόρησε το ΔΝΤ για μη ρεαλιστικές απαιτήσεις από την Ελλάδα, ο Σόιμπλε ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin).

«Η στάμνα δεν πρέπει να πηγαίνει στο πηγάδι τόσο συχνά μέχρι να σπάσει. Αυτό δεν είναι για το καλό της στάμνας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε μετά τησυνεδρίαση του Ecofin, χρησιμοποιώντας μια γερμανική παροιμία.

Μάλιστα, κάλεσετην Αθήνα να επιδείξει εγκράτεια σε αυτή τη συζήτηση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς στη συνέντευξή του χθες (Δευτέρα) στην ΕΡΤ για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίζει μόνη της τα θέματά της και κάλεσε το ΔΝΤ να αποφασίσει αν θέλει τον συμβιβασμό για να μείνει στο πρόγραμμα.

Χαρακτήρισε επίσης συμβολική για κάποιες χώρες του Βορρά τη συμμετοχή του ΔΝΤ και ζήτησε ο όποιος συμβιβασμός να γίνει στη μέση του δρόμου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι έχει την αίσθηση ότι πλέον μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν καθίσταται αναγκαία χρηματοδοτικά η στήριξη του Ταμείου, γιατί το ποσό που θα έδινε καλύφθηκε. «Αν δεν θέλει τον συμβιβασμό επίσης είναι κάτι το οποίο πρέπει να το πει δημόσια» πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε πως οι εκπρόσωποι του Ταμείου στο κουαρτέτο έρχονται ζητώντας σκληρές μεταρρυθμίσεις, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να τις αντέξει το πολιτικό σύστημα, αλλά και η κοινωνία.

Σημειώνεται ότι το Βερολίνο έχει τονίσει πως θεωρεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα απαραίτητη.

Απάντηση της κυβέρνησης

«Ευτυχώς που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να “κρατήσει την στάμνα γερή”. Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιές απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά» απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση. Περιμένουμε απο το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών να διαχωρίσει την στάση του απο την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ. Η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν μόνη της» πρόσθεσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024