Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση άρσης των capital controls στο Χρηματιστήριο

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση άρσης των capital controls στο Χρηματιστήριο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 07/12/2015, η Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας αίρεται το καθεστώς κεφαλαιακών περιορισμών σε ό,τι αφορά στη διενέργεια συναλλαγών στις χρηματιστηριακές αγορές αξιών και παραγώγων. Ποιοι ακριβώς είναι οι περιορισμοί που αίρονται. Όλη η απόφαση.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 07/12/2015, με αριθμό φύλλου 2625, τεύχος Β, η Υπουργική Απόφαση «Άρση περιορισμών της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18.7.2015 (Α΄84) για τη διενέργεια συναλλαγών στις ελληνικές οργανωμένες αγορές επί χρηματοπιστωτικών μέσων».

Βάσει της απόφασης αυτής αίρεται το καθεστώς κεφαλαιακών περιορισμών σε ό,τι αφορά στη διενέργεια συναλλαγών στις χρηματιστηριακές αγορές αξιών και παραγώγων.

Ειδικότερα, αίρονται οι περιορισμοί:

– Προκειμένου για μεταφορές κεφαλαίων στην Ελλάδα, περιλαμβανομένων των μεταφορών κεφαλαίων μέσω των οικείων συστημάτων εκκαθάρισης και διακανονισμού συναλλαγών: Για την εκκαθάριση, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης ασφαλειών (margin), και το διακανονισμό, μέχρι και τον τελικό δικαιούχο, συναλλαγών επί χρηματοπιστωτικών μέσων), τα οποία αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε Οργανωμένες Αγορές και Πολυμερείς Μηχανισμούς Διαπραγμάτευσης στην Ελλάδα (περιλαμβανομένων και όλων των τυχόν εξόδων και προμηθειών που αφορούν τις συναλλαγές αυτές.

– Για την εκπλήρωση καταβολής από εκδότες προς δικαιούχους εταιρικών πράξεων.

– Για την ικανοποίηση των από 28.6.2015 πάγιων εντολών για μεταφορά κεφαλαίων από καταθετικούς λογαριασμούς προς ΟΣΕΚΑ ή προς Αμοιβαία Κεφάλια unit linked στο πλαίσιο αποταμιευτικών – επενδυτικών προγραμμάτων.

– Για την απόκτηση μεριδίων ΟΣΕΚΑ υπό την προϋποθεση ότι τα κεφάλαια δεν θα μεταφέρονται ή επενδύονται στο εξωτερικό.

– Επιτρέπονται μεταφορές κεφαλαίων από πιστωτικό ίδρυμα και εκτός Ελλάδος ώστε να είναι δυνατή η επανεπένδυση διαθεσίμων α)ΟΣΕΚΑ Β) ΑΕΕΧ γ) Ασφαλιστικών εταιρειών δ) ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης και ε) ασφαλιστικών οργανισμών/φορέων κοινωνικής ασφάλισης τα οποία διαθέσιμα είναι τοποθετημένα σε χρηματοπιστωτικά μέσα του εξωτερικού.

– Επιτρέπονται μεταφορές κεφαλαίων εκτός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος προκειμένου να επενδυθούν οι εισφορές σε Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης σύμφωνα με την υφιστάμενη στις 28/6/2015 επενδυτική πολιτική τους.

-Eπιτρέπονται μεταφορές για την απόκτηση i) νεοεκδιδόμενων Χρηματοπιστωτικών Μέσων που εκδίδονται στο πλαίσιο αύξησης κεφαλαίου ή έκδοσης ομολογιακού δανείου και ii) κάθε είδους τίτλων που εκδίδονται από πιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν στην Ελλάδα, προς ανακεφαλαιοποίησή τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024