Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετά την «Πολίτικη Κουζίνα» «φυσάει» «Νοτιάς» για τον Τάσο Μπουλμέτη

Μετά την «Πολίτικη Κουζίνα» «φυσάει» «Νοτιάς» για τον Τάσο Μπουλμέτη

Μετά την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της Πολίτικης Κουζίνας (η πιο εμπορική ταινία της τελευταίας εικοσαετίας, 8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διεθνής διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες) ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει με μία γλυκόπικρη κωμωδία με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα των δεκαετιών ’60, ’70 και ’80, που έχει τίτλο, Nοτιάς. Η ταινία […]

Μετά την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της Πολίτικης Κουζίνας (η πιο εμπορική ταινία της τελευταίας εικοσαετίας, 8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διεθνής διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες) ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει με μία γλυκόπικρη κωμωδία με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα των δεκαετιών ’60, ’70 και ’80, που έχει τίτλο, Nοτιάς.

Η ταινία αφηγείται μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης μέσα από τη ματιά του Σταύρου, ενός ρομαντικού νέου, που ωριμάζει με εφόδια την ιστορία, τους μύθους, τις προσδοκίες και τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας.

«Ο Νοτιάς είναι μία ταινία που παρακολουθεί την ενηλικίωση ενός μικρού παιδιού», λέει ο δημιουργός της Τάσος Μπουλμέτης και ο πρωταγωνιστής της Γιάννης Νιάρρος εξηγεί: «Ο Σταύρος είναι ένα παιδί που μεγαλώνει τη δεκαετία του ’70. Είναι ευαίσθητος και ό,τι του συμβαίνει έχει την ανάγκη να το ανάγει σε μύθους. Τα κορίτσια που του αρέσουν είναι γι’ αυτόν η Ελένη, η Πηνελόπη…».

Ένα μήνα πριν την έξοδο της ταινίας στους ελληνικούς κινηματογράφους, μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε δηλώσεις των πρωταγωνιστών και σκηνές από την ταινία, αφιερωμένες στις γυναίκες που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη της αφήγησης.

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει, όπως και στην Πολίτικη Κουζίνα, η Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Σύνοψη
Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ’60, ’70 και ’80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης
Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος, Φοίβος Ταραμπίκος

Η ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από τις 14 Ιανουαρίου από την Feelgood.

entertainment.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024