Σκουρλέτης: Τα σενάρια περί οικουμενικής νοθεύουν τη Δημοκρατία
Διαψεύδει τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι αυτά νοθεύουν τη Δημοκρατία, η οποία θέλει «κυβέρνηση και αντιπολίτευση». Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι είναι «απούσα» και «καθημερινά εκτίθενται», γιατί δεν έχουν προτάσεις για συγκεκριμένα θέματα.
Διαψεύδει τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι αυτά νοθεύουν τη Δημοκρατία, η οποία θέλει «κυβέρνηση και αντιπολίτευση».
Ο υπουργός, μιλώντας στο Mega, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβερνητική πλειοψηφία «αντέχει» και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η «κοινωνία να αντέξει» τα δύσκολα μέτρα με την εφαρμογή του «παράλληλου προγράμματος», ενώ αναφέρθηκε στα θετικά που έχει επιτύχει η κυβέρνηση όπως για παράδειγμα το έμμεσο κούρεμα ή να συμβάλει το κράτος με ένα ποσό στην αποπληρωμή του δανείου.
Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι είναι «απούσα» και «καθημερινά εκτίθενται», γιατί δεν έχουν προτάσεις για συγκεκριμένα θέματα. «Τι θεωρούν ότι ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων και έχουμε χάσει τη μνήμη μας;», αναρωτήθηκε.
Βασικός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να δημιουργήσει «με αργά και σταθερά βήματα τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνοντας το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων θα συζητηθούν και θα ληφθούν άμεσα, καθώς το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές.
«Υπάρχει δρόμος μπροστά μας, το μεγάλο μέρος των μέτρων θα συζητηθούν και θα παρθούν αμέσως μετά. Μιλάμε για μέτρα δύσκολα, αλλά αναγκαία να προχωρήσουμε» είπε.
Ο υπουργός τόνισε ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Επίσης, υπογράμμισε ότι επίκεινται μικρές μειώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ μίλησε για την παρέμβασή του ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη αυτό που ήδη είχε αποφασίσει η ΔΕΗ δηλαδή να μην κόβεται το ρεύμα για μικρές οφειλές.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων