Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνετη και δεύτερη η ΑΕΚ, 3-0 την Καλλονή

Άνετη και δεύτερη η ΑΕΚ, 3-0 την Καλλονή

Τρίτη διαδοχική νίκη για την ΑΕΚ του Γκας Πογέτ, που επικράτησε 3-0 της Καλλονής στο ΟΑΚΑ και μετά από 13 αγωνιστικές παραμένει στη δεύτερη θέση της Super League, αυξάνοντας τη διαφορά της από την τρίτη. Το σκορ άνοιξε ο Ράφικ Τζεμπούρ στο 5ο λεπτό, ενώ ακολούθησαν δύο γκολ του Χρήστου Αραβίδη στο 19ο και το 62ο λεπτό.

Τρίτη διαδοχική νίκη για την ΑΕΚ του Γκας Πογέτ, που επικράτησε 3-0 της Καλλονής στο ΟΑΚΑ και μετά από 13 αγωνιστικές παραμένει στη δεύτερη θέση της Super League, αυξάνοντας τη διαφορά της από την τρίτη. Το σκορ άνοιξε ο Ράφικ Τζεμπούρ στο 5ο λεπτό, ενώ ακολούθησαν δύο γκολ του Χρήστου Αραβίδη στο 19ο και το 62ο λεπτό.

Για ακόμα μία φορά ο Ουρουγουανός προπονητής της ΑΕΚ «ανακάτεψε την τράπουλα». Εκτός αρχικού σχήματος έμεινε ο Πέτρος Μάνταλος για πρώτη φορά από τη στιγμή που επέστρεψε από τραυματισμό. Γενικά είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι 100% έτοιμος, αλλά μένει εκτός για λόγους τακτικής. Το σχήμα που εμπιστεύθηκε από την αρχή και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν το 4-4-2, μια πειραματική διάταξη η οποία όμως απέδωσε, καθώς ο Τζεμπούρ ήταν σε μεγάλα κέφια ενώ ο Αραβίδης ¨«υπενθύμισε» ότι η ιδανική του θέση είναι αυτή του δεύτερου επιθετικού.

Βέβαια, έπαιξαν μεγάλο ρόλο αφενός οι απουσίες της ουραγού Καλλονής, αφετέρου τα δύο γκολ πριν τη συμπλήρωση του 20λεπτου. Το ματς κρίθηκε νωρίς κι αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ, απαλλαγμένη από το άγχος, να ρισκάρει και να δημιουργήσει. Μόλις στο 5΄ ο Τζεμπούρ από σέντρα του Γιόχανσον άνοιξε το σκορ, ενώ στο 19΄ από εξαιρετικό συνδυασμό Κολοβέτσιου, Ντίνακ και παράλληλη μπαλιά του Ισπανού, ο Αραβίδης έγραψε το 2-0. Ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 62΄ με γυριστό σουτ μετά από σέντρα του Γκάλο.

Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο διαιτητής Τζήλος ο οποίος κατόρθωσε σ΄ένα εύκολο ματς, χωρίς κρίσιμες αποφάσεις, να ξεσηκώσει τις διαμαρτυρίες των περίπου 10.000 φιλάθλων που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Με σωρεία αποφάσεων σε βάρος της ΑΕΚ και αποκορύφωμα το πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Τζεμπούρ από τον Τσαμπούρη στο 50΄, συγκέντρωσε υπερβολική προσοχή χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας λόγος.

Η Καλλονή «φάνηκε» στο γήπεδο μετά το 60΄. Απείλησε άμεσα από λάθη του Μπαρόχα, όταν δύο φορές οι παίκτες της ΑΕΚ έδιωξαν πάνω στη γραμμή. Στο 60΄ ο Ντίντακ (κορυφαίος σήμερα) και στο 72΄ ο Γκάλο. Πάντως, ο γκολκίπερ από τη Βενεζουέλα πιστώνεται και μια εξαιρετική απόκρουση στο 61΄ σε κεφαλιά του Αντέτζο. Καθαρές ευκαιρίες είχε και η ΑΕΚ στο τελευταίο ημίωρο για να αυξήσει το δείκτη του σκορ με Γιόχανσον, Αραβίδη, Βάργκας, Μάνταλο. Το 3-0 πάντως, ανεβάζει τη συνολική συγκομιδή της Ενωσης στο 13-1 στους τελευταίους τέσσερις αγώνες (μαζί με το ματς κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό).

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: Γιόχανσον

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Αρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (89΄ Κορδέρο), Πλατέλλας (63΄ Βάργκας), Αραβίδης, Μπουονανότε, Τζεμπούρ (76΄ Τζεμπούρ)

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Βάλιος, Αντέτζο (65΄ Ούκα), Γιορέντε (84΄ Ευαγγελιδάκης), Κεϊτά, Χιντασέλι (65΄ Ξυδάς), Γεωργίου, Καλτσάς, Σάμπα, Μανούσος

– Οι Τζανετόπουλος, Κρισάντους έμειναν ξανά εκτός 18άδας. Στον πάγκο βρέθηκε ο Βάργκας, που επέστρεψε αφού εξέτισε ποινή τριών αγωνιστικών.

– Ο Ράφικ Τζεμπούρ επέστρεψε στην ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος (22/8) όταν αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

– Ο Μιχάλης Μπακάκης έμεινε στον πάγκο καθώς ο Πογέτ εξακολουθεί να δείχνει εμπιστοσύνη στον Γκάλο.

– Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ πήραν τη θέση τους στο «πέταλο» από το ξεκίνημα. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά μετά από τρεις εντός έδρας αγώνες στους οποίους έμπαιναν στο γήπεδο στο 20λεπτο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κάρτα φιλάθλου. Σήμερα, δεν υπήρχε ούτε το σχετικό πανό με αποδέκτη τον υφυπουργό Αθλητισμού.

– Ο Τζεμπούρ άνοιξε το σκορ πέτυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στη Super League μετά από δύο χρόνια και εννέα μήνες. Η τελευταία φορά ήταν στις 3 Μαρτίου του 2013 με τον Ολυμπιακού σε ματς εναντίον του ΟΦΗ. Συνολικά πέρασαν 18 αγωνιστικές (έξι από τη σεζόν 2012/13 και δώδεκα φέτος) μέχρι να ξαναβρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

– MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Χρήστος Αραβίδης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024