Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετωπική σύγκρουση Βενιζέλου - Καμμένου για υποβρύχια και PSI

Μετωπική σύγκρουση Βενιζέλου – Καμμένου για υποβρύχια και PSI

Μετωπική σύγκρουση είχαν στην Βουλή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένο, με αφορμή τις κατηγορίες και τους υπαινιγμούς που διατύπωσε ο δεύτερος σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων και το PSI.

Μετωπική σύγκρουση είχαν στην Βουλή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένο, με αφορμή τις κατηγορίες και τους υπαινιγμούς που διατύπωσε ο δεύτερος σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων και το PSI.

Ο κ. Καμμένος απέδωσε ευθύνες στον κ. Βενιζέλο οι οποίες, όπως είπε, «πρέπει κάποτε να αποδοθούν», ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ τους ρώτησε: «Τι χρωστάτε στον Βενιζέλο; Γιατί τον καλύπτετε; Γιατί επιμένετε στην άφεση αμαρτιών στο σύστημα ΠΑΣΟΚ, στο σύστημα των εργολάβων και των καναλαρχών;». Ο κ. Καμμένος δεν απέδωσε ευθύνες στον άλλοτε υπουργό Άμυνας για την υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά και για το PSI, διερωτώμενος «δεν πρέπει να ανοίξει ο φάκελος αυτός;».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει στην «βαριά και άθλια συκοφαντία ότι υπάρχουν πολιτικές επιλογές που συνδέονται με τα υποβρύχια και το PSI», που, όπως είπε, «αποτελεί πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι μπορεί να είναι «ηθική και πολιτική επιλογή του κ. Τσίπρα να είναι ομογάλακτος με τον κ. Καμμένο», όμως είπε ότι αυτό δεν δίνει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ τη δυνατότητα «να χυδαιολογεί και να αντιστρέφει την πραγματικότητα».

Μάλιστα, σημείωσε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αφαίρεσε την αρμοδιότητα για τις συμβάσεις αμυντικών προμηθειών, μεταξύ των οποίων και τα υποβρύχια, από τον υπουργό και την ανέθεσε στον αναπληρωτή του Δ. Βίτσα. «Δεν τον εμπιστεύεται να χειριστεί το θέμα αυτό» είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι την ίδια ώρα που ο ίδιος ως πρώην υπουργός Άμυνας έχει επιστρατευθεί για να καταθέσει ως μάρτυρας προκειμένου να υποστηρίξει τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, εκείνος «έρχεται και συκοφαντεί». Ενώ πρόσθεσε ότι το PSI «ωφέλησε τη χώρα».

«Τρίβεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη» του απάντησε ο κ. Καμμένος, και πρόσθεσε: «Θυμάστε τον κ. Σάφα που τον φέρνατε εδώ και τον κάνατε βόλτες. Άρπαξε 500 εκατομμύρια και την έκανε. Δεν έχετε ευθύνη εσείς; Και αν καταθέτετε υπέρ της Ελλάδος και καλά κάνετε, καταθέτετε εναντίον αυτού του ανθρώπου που εσείς φέρατε. Και φέρετε προσωπική ευθύνη που πρέπει κάποτε να αποδοθεί». Μάλιστα τον κατηγόρησε ότι είχε ταξιδέψει στο Άμπου Ντάμπι μαζί με τον Νίκο Παπανδρέου.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε επιμόνως τον λόγο από τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, για να απαντήσει στον υπουργό Εθνικής Αμυνας ότι «είναι θλιβερό για την Βουλή και την κοινωνία αυτός που κατέχει την θέση του ΥΠΕΘΑ είτε να μην ξέρει τα δεδομένα είτε να τα παραποιεί με τρόπο εγκληματικό». Και ανέφερε ότι ο λιβανέζος επιχειρηματίας κ. Σάμπα που είχε εμπλακεί στην υπόθεση των υποβρυχίων «δεν εισέπραξε τέτοια ποσά διότι τα είχαν εισπράξει πολύ πριν αναλάβουμε εμείς οι γερμανοί χωρίς αντάλλαγμα και αντίκρισμα».

Διέψευσε δε κατηγορηματικά τον κ. Καμμένο «ότι εγώ πήγα με τον κ. Παπανδρέου στο Αμπου Ντάμπι». Και τον χαρακτήρισε «ένοχο βαριάς συκοφαντίας και άσχετο με το αντικείμενό του».

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024