Κέρι: Προτείνει συνεργασία καθεστώτος-ανταρτών κατά ISIS πριν φύγει ο Άσαντ
Το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και των αντικαθεστωτικών δυνάμεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ενώ παραμένει πρόεδρος ο Μπασάρ αλ-Άσαντ έριξε στο τραπέζι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι μιλώντας από την Αθήνα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλιστεί μία τέτοια συνεργασία χωρίς ενδείξεις ότι επίκειται λύση ως προς το μέλλον του Άσαντ στην εξουσία.
Το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και των αντικαθεστωτικών δυνάμεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ενώ παραμένει πρόεδρος ο Μπασάρ αλ-Άσαντ έριξε στο τραπέζι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλιστεί μία τέτοια συνεργασία χωρίς ενδείξεις ότι επίκειται λύση ως προς το μέλλον του Άσαντ στην εξουσία -κεντρικό σημείο τριβής στις προσπάθειες για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου της Συρίας.
Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δεσμεύτηκε να βοηθήσει τις προσπάθειες που γίνονται για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, επισημαίνοντας πάντως ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνον με την «οριστική πολιτική μετάβαση» στη Συρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις