
Στο «μικροσκόπιο» των ορκωτών λογιστών το «πόθεν έσχες» Σταθάκη
Στο «μικροσκόπιο» των ορκωτών λογιστών έχουν μπει οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες») του υπουργού Οικονομίας Γ.Σταθάκη για τις οποίες η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα.
Στο «μικροσκόπιο» των ορκωτών λογιστών έχουν μπει οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες») του υπουργού Οικονομίας Γ.Σταθάκη για τις οποίες η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα.
Πρόκειται για τις διαφορές που διαπιστώθηκαν μετά και από την συμπληρωματική δήλωση που υπέβαλλε ο ίδιος για την χρήση του 2011, στην οποία είχε εντοπιστεί και το αδήλωτο 1 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των «πόθεν έσχες» Γ.Βαρεμένο, οι διαφορές αυτές αφορούν καταθέσεις και συμμετοχές σε ακίνητα.
Ωστόσο, ο κ. Σταθάκης με γραπτή δήλωσή του διευκρίνισε ότι «οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου» και ότι «αυτό δηλώθηκε το 2013», ενώ έκανε γνωστό ότι «το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς».
Όσον αφορά τα ακίνητα δήλωσε ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου», ενώ σημείωσε ότι «ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».
Παρά τις διευκρινίσεις του υπουργού Οικονομίας, το θέμα των δηλώσεών του προκαλεί έντονες συζητήσεις.
Όσον αφορά το θέμα των λογαριασμών, σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να περιέχουν περί τα 800.000 ευρώ, ενώ σχετικά με τα ακίνητα οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι φτάνουν τα 38 τα οποία περιλαμβάνουν αγροκτήματα αλλά και κτίσματα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις λέγεται ότι η συμμετοχή υπερβαίνει το 3% και φτάνει μέχρι και το 60%.
Αυτά όλα μένει να αποσαφηνιστούν από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, η οποία, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Βαρεμένου, αποφάσισε «να ανατεθεί σε ορκωτούς λογιστές ο ενδελεχής έλεγχος με όποιο μέσο χρειαστεί ακόμα και με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών» του κ. Σταθάκη, ενώ η εντολή που έχουν λάβει είναι να ερευνήσουν και αν έχουν καταβληθεί οι φόροι που αναλογούν στα περιουσιακά του στοιχεία.
Λάμπρος Σταυρόπουλος
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442