Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Εργατικό δυστύχημα με θύμα 50χρονο σε ορυχείο της ΔΕΗ

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί σε ορυχείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, έχασε τη ζωή του ένας 50χρονος. Την ώρα που ο άτυχος άνδρας οδηγούσε το φορτηγό του για να αποθέσει χαλίκια, το όχημα παρασύρθηκε και έπεσε μέσα στην απόθεση. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, ο οδηγός παραβίασε την απόσταση ασφαλούς εκφόρτωσης και κατέπεσε από ύψος 8 μέτρων, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου του Λιγνιτικού Kέντρου Δ. Μακεδονίας της ΔΕΗ, στην Πτολεμαΐδα.

Τη ζωή του έχασε ένας 50χρονος εργαζόμενος σε εργολάβο της επιχείρησης, καθώς την ώρα που οδηγούσε το φορτηγό του για να αποθέσει χαλίκια, το όχημα παρασύρθηκε και έπεσε μέσα στην απόθεση.

Τη θλίψη τους για τον θάνατο του 50χρονου εκφράζουν η ΓΕΝΟΠ και το Σωματείο Σπάρτακος.

Σε ανακοινώσεις τους επισημαίνουν ότι πρόσφατα υλοποιήθηκαν δράσεις από τη Γενική Διεύθυνση Ορυχείων και τη Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία με θέμα «Μηδέν ατυχήματα στους χώρους των Ορυχείων».

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί τρία θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα. Οι συνδικαλιστές καταλογίζουν ευθύνες στη διοίκηση της ΔΕΗ και στην κυβέρνηση για την απαγόρευση προσλήψεων στην επιχείρηση.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Πτολεμαΐδας. Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ αναφέρει ότι, «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το φορτηγό, παραβιάζοντας την απόσταση ασφαλούς εκφόρτωσης από το φρύδι του πρανούς, κατέπεσε από ύψος 8 μέτρων, με αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό του οδηγού».

Όπως αναφέρει η επιχείρηση, οι υπηρεσίες της τίθενται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών και παράλληλα θα προβούν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους για τη διερεύνηση των αιτίων του ατυχήματος, για τα μέτρα που τυχόν θα έπρεπε να είχαν ληφθεί από τον εργολάβο.

Η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ εκφράζει τη βαθειά θλίψη της για το δυστύχημα και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024