Δανία: «Όχι» στο δημοψήφισμα για ενίσχυση της συνεργασίας με την ΕΕ
Οι Δανοί απέρριψαν, στο δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη σήμερα, Πέμπτη, την υιοθέτηση μιας σειράς μέτρων ενίσχυσης της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία η κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα ενίσχυαν τη φρούρηση των συνόρων, σύμφωνα με τα exit poll που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Το «όχι» εξάλλου σημαίνει ότι η Δανία πρόκειται να αποχωρήσει από τη Europol το 2016.
Οι Δανοί απέρριψαν, στο δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη σήμερα, Πέμπτη, την υιοθέτηση μιας σειράς μέτρων ενίσχυσης της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία η κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα ενίσχυαν τη φρούρηση των συνόρων, σύμφωνα με τα exit poll που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.
Το 53,7% των Δανών απέρριψε την αυξημένη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πεδία της δικαιοσύνης και της αστυνόμευσης, σύμφωνα με το αποτέλεσμα βάσει της ενσωμάτωσης του 80% των ψήφων, που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο TV2.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις που μεταδόθηκαν νωρίτερα, βάσει δύο exit polls, η συμμετοχή ανήλθε σε περίπου 70% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.
Το δημοψήφισμα, το όγδοο στο οποίο συμμετείχαν οι ψηφοφόροι του σκανδιναβικού βασιλείου έπειτα από εκείνο στο οποίο είχαν εγκρίνει την προσχώρηση της Δανίας στην ΕΕ το 1972, αφορούσε την απεμπόληση των ρητρών της συνθήκης του Μάαστριχτ βάσει των οποίων η χώρα εξαιρείτο από το ευρωπαϊκό δίκαιο στα πεδία της δικαιοσύνης και της αστυνόμευσης.
Τα περισσότερα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή είχαν ταχθεί υπέρ της αύξησης της συνεργασίας της Δανίας με τους 27 εταίρους της στην ΕΕ σε αυτά τα πεδία, για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, των διασυνοριακών οικονομικών εγκλημάτων και της τζιχαντιστικής απειλής.
Το «όχι» εξάλλου σημαίνει ότι η Δανία πρόκειται να αποχωρήσει από τη Europol το 2016.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σχέσεις: Η μία συνήθεια που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια
- Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ λένε ότι έπληξαν «90 στόχους» στο Ιράν
- Εξετάζεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Γαλλία και Μαρόκο είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Συνταγή: Παπουτσάκια με κολοκύθια και κιμά
- Ο κανιβαλισμός – κυριολεκτικά – κάνει κακό στην υγεία
- Copernicus: Ο Ιούνιος του 2026 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί στη δυτική Ευρώπη – Η δυσοίωνη πρόβλεψη
- Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Έως 34 βαθμούς η θερμοκρασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442