Σε δολοφονία μετατράπηκε από το Εφετείο η ποινή του Πιστόριους
Ανατροπή στα δεδομένα της πολύκροτης υπόθεσης του Όσκαρ Πιστόριους, καθώς η ποινή του για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ μετατράπηκε, από το εφετείο, από ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε δολοφονία και ο διάσημος Νοτιοαφρικανός αθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να επιστρέψει στη φυλακή.
Ανατροπή στα δεδομένα της πολύκροτης υπόθεσης του Όσκαρ Πιστόριους, καθώς η ποινή του για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ μετατράπηκε, από το εφετείο, από ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε δολοφονία και ο διάσημος Νοτιοαφρικανός αθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να επιστρέψει στη φυλακή.
Το δικαστήριο εκδίκασε την έφεση για την ποινή που πρωτοδίκως είχε επιβληθεί στον Πιστόριους για το θάνατο από πυροβολισμό της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, τροποποιήθηκε από ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε δολοφονία και πλέον κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και 15 χρόνων.
Η εισαγγελία κατέθεσε έφεση, αυτή έγινε δεκτή και πλέον τα δεδομένα αλλάζουν. Ο θάνατος της Στίνκαμπ χαρακτηρίστηκε δολοφονία και θα περάσει ξανά από δίκη για να οριστεί η ποινή. Ο Πιστόριους αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο, περίπου ένα χρόνο μετά την πενταετή καταδίκη του για το φόνο της φίλης του.
Ο 28χρονος «αστέρας» του στίβου, ο οποίος καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, ύστερα από δίκη διάρκειας επτά μηνών, βρισκόταν στη φυλακή στην πρωτεύουσα Πρετόρια, ωστόσο από τις 10 Οκτωβρίου τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο Πιστόριους είχε πυροβολήσει την Στίνκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, αλλά απέδωσε την κίνησή του αυτή σε τραγικό λάθος και το δικαστήριο αποδέχτηκε τον ισχυρισμό του πως την πέρασε για διαρρήκτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
- Ο Ραζνάτοβιτς «έστειλε» τον Μάριο Χεζόνια στους Καβαλίερς
- Νικ Κύργιος: Αποκάλυψε ποιο άθλημα θέλει να ακολουθήσει επαγγελματικά μετά το τένις (vid)
- Μάντσεστερ Σίτι: «Ο Ρόδρι θέλει να συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442