Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκβίαζαν εκατοντάδες καταστηματάρχες της Αττικής πουλώντας τους προστασία

Εκβίαζαν εκατοντάδες καταστηματάρχες της Αττικής πουλώντας τους προστασία

Προστασία σε καταστήματα της Αττικής πωλούσαν εκβιαστικά τα μέλη τριών πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σε αστυνομική επιχείρηση την Τετάρτη σε διάφορες περιοχές, συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα 55, εκ των οποίων τα 22 έχουν ταυτοποιηθεί. Από το 2014 οι δράστες, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων, τους απειλούσαν και απαιτούσαν χρήματα για την παροχή προστασίας στα μαγαζιά τους.

Προστασία σε καταστήματα της Αττικής πωλούσαν εκβιαστικά τα μέλη τριών πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, την Τετάρτη σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα. Πρόκειται για 18 Έλληνες ηλικίας από 20 έως 46 ετών και τρεις Αλβανούς, 22, 26 και 32 ετών.

Επιπλέον, αναζητούνται 55 άτομα, εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 22. Πρόκειται για 15 Έλληνες ηλικίας από 22 έως 60 ετών, τρεις Ελληνίδες 32, 45 και 54 ετών και τέσσερις Αλβανούς ηλικίας 32 έως 47 ετών.

Μεταξύ των εμπλεκομένων είναι και τρεις αστυνομικοί, ο ένας ως βασικό και οι άλλοι δύο ως περιφερειακά μέλη των οργανώσεων. Και οι τρεις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Η δράση των τριών αυτών κυκλωμάτων χρονολογείται τουλάχιστον από το 2014. Από τότε εκβίασαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, τους ιδιοκτήτες τουλάχιστον 150 καταστημάτων. Απειλούσαν τόσο τους ίδιους, όσο και τις επιχειρήσεις τους και απαιτούσαν διάφορα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της παροχής προστασίας στα μαγαζιά τους.

Ορισμένα από τα μέλη διακινούσαν σε καθημερινή βάση μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά.

Όπως διαπιστώθηκε, οι τρεις οργανώσεις συνεργάζονταν μεταξύ τους. Μοίραζαν τις περιοχές και τα καταστήματα στα οποία παρείχαν προστασία, ενώ είχαν μέλη που ενεργούσαν από κοινού κατά την προσέγγιση των καταστηματαρχών και την είσπραξη των χρημάτων για την προστασία.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους ήταν άνεργοι ή άεργοι, ενώ όλα τα μέλη είναι σεσημασμένα για εκβιάσεις, ναρκωτικά, όπλα κλπ.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, πρόκειται για ιδιαίτερα βίαια άτομα, που δε δίσταζαν να χτυπήσουν και να προκαλέσουν επικίνδυνες σωματικές βλάβες, με τη χρήση αντικειμένων (σιδερογροθιές), ακόμα και για ασήμαντους λόγους.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες στα σπίτια τους, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν 22.550 ευρώ, πέντε αυτοκίνητα, δύο μοτοσικλέτες, πιστόλι και πιστόλι κρότου, 140 φυσίγγια, γεμιστήρα πιστολιού, τέσσερις σιδερογροθιές, πτυσσόμενη ράβδος, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, ζευγάρι χειροπέδες, τρία μαχαίρια, μικροποσότητα χασίς, 39 αναβολικά χάπια, πέντε συσκευές ασύρματης επικοινωνίας και 49 συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση κατ’ επάγγελμα, κλοπή, μαστροπεία, πλαστογραφία, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024