
Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη η κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχει και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη η κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχει και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Συνεπώς, σήμερα οι δημόσιες δομές υγείας λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετώντας μόνο έκτακτα περιστατικά.
Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας διεκδικούν προσλήψεις στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.
Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το τέλος του ωραρίου, καθώς εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της για την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.
Την 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στηρίζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλώντας τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με κύρια αιτήματα την προάσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, καθώς και την στήριξη του συστήματος υγείας.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Η Ουνιόν Βερολίνου στηρίζει την Μαρί Λουίζ Έτα – «Είναι ντροπή να γράφουν τέτοια σεξιστικά σχόλια»
- Ο Κάνιε Γουέστ δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο μόνος που «έφαγε πόρτα» από το Ηνωμένο Βασίλειο
- Ακροδεξιός βουλευτής της Πολωνίας σήκωσε σημαία του Ισραήλ με σβάστικα στη Βουλή
- BBC: Τι συμβαίνει στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας; – Μασκοφόροι, κυβερνητική αμηχανία και ένα γραπτό ερώτημα
- KKE: Ο Λαζαρίδης πήρε «πτυχίο» στη συγκάλυψη του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και «μεταπτυχιακό» στον αντικομμουνισμό
- Ακρίβεια: Πάσχα με αύξηση τιμών και χαμηλότερη κατανάλωση – Στο «κυνήγι» των χαμηλότερων τιμών τα νοικοκυριά



