Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την επομένη της συμφωνίας με την ΕΕ η Τουρκία εμπόδισε πρόσφυγες

Την επομένη της συμφωνίας με την ΕΕ η Τουρκία εμπόδισε πρόσφυγες

Περίπου 1.300 πρόσφυγες κρατούνται από τις τουρκικές Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης. Οι πρόσφυγες, σύμφωνα με τις Αρχές, σχεδίαζαν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, φθάνοντας σε απόμερες ακτές του Αιγαίου και σε δάση. Οι πληροφορίες έρχονται λίγες ώρες μετά την επίτευξη της συμφωνίας της κυβέρνησης της Τουρκίας με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

Περίπου 1.300 πρόσφυγες κρατούνται από τις τουρκικές Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης.

Οι πρόσφυγες, σύμφωνα με τις Αρχές, σχεδίαζαν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, φθάνοντας σε απόμερες ακτές του Αιγαίου και σε δάση.

Οι πληροφορίες έρχονται λίγες ώρες μετά την επίτευξη της συμφωνίας της κυβέρνησης της Τουρκίας με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

Ανδρες της χωροφυλακής συνέλαβαν εκατοντάδες Σύρους, Ιρακινούς, Ιρανούς και Αφγανούς, καθώς και τρεις διακινητές, κοντά στο Αϊβατζίκ (Πιονία), στην επαρχία Τσανάκαλε, ανέφεραν αξιωματικοί του τουρκικού λιμενικού σώματος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με το Anadolu, 750 άτομα συνελήφθησαν πριν τα ξημερώματα της Δευτέρας και άλλα 550 έως το απόγευμα.

Εκτιμάται ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση αυτού του είδους τους τελευταίους μήνες.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σε κέντρο επαναπατρισμού και κάποιοι εξ αυτών είναι αντιμέτωποι με απέλαση, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Η χθεσινή Σύνοδος μεταξύ των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας στις Βρυξέλλες με αντικείμενο την προσφυγική κρίση, ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση να χορηγηθεί ένα κεφάλαιο ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ ως βοήθεια στην Άγκυρα, προκειμένου να αναχαιτίσει τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, αλλά και επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων προκειμένου να διευκολυνθεί η χορήγηση βίζα στους τούρκους υπηκόους.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου μετά το τέλος της Συνόδου χαρακτήρισε «ιστορική» τη χθεσινή ημέρα στη πορεία διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Περίπου 500.000 Σύροι, στην προσπάθεια τους να δραπετεύσουν από τον πόλεμο που μαίνεται επί τέσσερα χρόνια στην χώρα τους, έχουν ταξιδέψει μέσω Τουρκίας στις ελληνικές ακτές και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Περίπου 600 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην αποκαλούμενη ανατολική διαδρομή της Μεσογείου, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες, καθώς και χιλιάδες πρόσφυγες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024