Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζει η ΕΕ να εργάζεται για το Μεσανατολικό παρά τον ισραηλινό «πάγο»

Συνεχίζει η ΕΕ να εργάζεται για το Μεσανατολικό παρά τον ισραηλινό «πάγο»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι «θα συνεχίσει να εργάζεται» για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, παρά την αναστολή εκ μέρους του Ισραήλ των διπλωματικών επαφών με τους Ευρωπαίους όσον αφορά την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, σε αντίποινα για την κοινοτική οδηγία να φέρουν ειδική σήμανση τα προϊόντα που εξάγονται από τους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Φεντερίκα Μογκερίνι και Μπενιαμίν Νετανιάχου είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο Παρίσι, στο περιθώριο της Συνόδου για το Κλίμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι «θα συνεχίσει να εργάζεται» για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, παρά την αναστολή εκ μέρους του Ισραήλ των διπλωματικών επαφών με τους Ευρωπαίους όσον αφορά την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, σε αντίποινα για την κοινοτική απαίτηση να φέρουν ειδική σήμανση τα προϊόντα που εξάγονται από τους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο Παρίσι, στο περιθώριο της Συνόδου για το Κλίμα.

«Όσον αφορά την ειρηνευτική διαδικασία, η ΕΕ συνεχίζει και θα συνεχίσει να εργάζεται για το θέμα αυτό στο πλαίσιο του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, με τους εταίρους μας, με τις δύο πλευρές, γιατί η ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι προς όφελος ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας» δήλωσε εκπρόσωπος της Μογκερίνι κατόπιν της συνάντησης..

Η ΕΕ είναι ένα από τα τέσσερα μέλη του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή μαζί με τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αναστέλλει τις επαφές με την ΕΕ για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, ως απάντηση στη σήμανση των εισαγόμενων προϊόντων στην ΕΕ που προέρχονται από τους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε στις 11 Νοεμβρίου «ενδεικτική οδηγία» προς τα κράτη μέλη, για να αποσαφηνιστεί η εφαρμογή προηγούμενης ευρωπαϊκής απόφασης σχετικά με τη σήμανση της προέλευσης προϊόντων που προέρχονται από εδάφη που κατέχει το Ισραήλ από τον Ιούνιο του 1967.

Οργισμένος από την ευρωπαϊκή απόφαση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Κυριακή ότι «διέταξε την αναστολή των διπλωματικών επαφών με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τους εκπροσώπους της» εν αναμονή της «επανεκτίμησης» του ρόλου της ΕΕ στην ειρηνευτική διαδικασία.

«Οι σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και του Ισραήλ είναι καλές και αυτό θα συνεχιστεί» διαβεβαίωσε από πλευράς τη τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024