Νεκροί κυανόκρανοι σε επίθεση με ρουκέτες στο Μάλι
Τουλάχιστον τρία άτομα, ανάμεσά τους δύο κυανόκρανοι, έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση σε βάση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Μάλι. Η επίθεση έγινε τα ξημερώματα με ρουκέτες σε βάση στο Κιντάλ. Άλλοι τέσσερις έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης, ωστόσο οι υποψίες στρέφονται σε ισλαμιστικές ομάδες.
Τουλάχιστον τρία άτομα, ανάμεσά τους δύο κυανόκρανοι, έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση σε βάση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Μάλι.
Δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης, ωστόσο οι υποψίες στρέφονται σε ισλαμιστικές ομάδες.
Η επίθεση έγινε στις 4 τα ξημερώματα με ρουκέτες σε βάση της δύναμης MINUSMA στο Κιντάλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της δύναμης του ΟΗΕ.
Ο τρίτος από τους νεκρούς είναι πολίτης. Άλλοι τέσσερις έχουν τραυματιστεί σοβαρά ενώ συνολικά τραυματίστηκαν 20 άτομα.
Το βόρειο Μάλι είναι ασταθές από την προέλαση ομάδων Τουαρέγκ αλλά και ισλαμιστικών ομάδων μετά το πραξικόπημα του 2012. Παρά την παρουσία ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ και των γαλλικών δυνάμεων, οι επιθέσεις δεν έχουν υποχωρήσει και μάλιστα έχουν μεταφερθεί κατά περιπτώσεις και ακόμη νοτιότερα – με πιο πρόσφατη την επίθεση στο ξενοδοχείο στο Μπαμάκο.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.