Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για χρηματισμό συνελήφθη γιατρός του «Θριάσιου» Νοσοκομείου

Για χρηματισμό συνελήφθη γιατρός του «Θριάσιου» Νοσοκομείου

Επ' αυτοφώρω συνελήφθη σήμερα στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο από άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατρός-μαιευτήρας ο οποίος χρηματίστηκε με το ποσό των 600 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό.

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη σήμερα στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο από άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατρός-μαιευτήρας ο οποίος χρηματίστηκε με το ποσό των 600 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του εν λόγω γιατρού -όπως προβλέπεται από το Νόμο- ενώ παράλληλα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την άμεση παραπομπή της υπόθεσης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι φαινόμενο του χρηματισμού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας είναι γνωστό πρόβλημα γι’ αυτό και δρομολογεί τη σύσταση ειδικού γραφείου.

«Προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να καταγγέλλουν τέτοιου είδους φαινόμενα, το υπουργείο Υγείας έχει ενσωματώσει στο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, διάταξη που προβλέπει τη σύσταση ειδικού γραφείου προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας. Τα γραφεία αυτά θα λειτουργούν σε κάθε νοσοκομείο της χώρας και θα έχουν ως αρμοδιότητα -μεταξύ άλλων- τη συλλογή και τη διεκπεραίωση καταγγελιών για φαινόμενα διαφθοράς στο σύστημα υγείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δηλώνει αποφασισμένη να επιδείξει μηδενική ανοχή και να δώσει σκληρή μάχη για τη διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας περίθαλψης και της αξιοπρεπούς φροντίδας των ασθενών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία από τον σύντροφο εγκυμονούσας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι, απευθυνόμενος σε δύο γυναικολόγους τού εν λόγω νοσοκομείου προκειμένου να αναλάβουν τον τοκετό, αυτοί ζήτησαν 800 και 650 ευρώ, αντίστοιχα.

Βάσει της καταγγελίας, ο γιατρός που συνελήφθη, μετά τον τοκετό απαίτησε και έλαβε από τον καταγγέλλοντα 50 ευρώ, ενώ τις επόμενες μέρες απαιτούσε να του καταβληθούν και τα υπόλοιπα 600 ευρώ.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση το πρωί της Παρασκευής, σε γραφείο του Νοσοκομείου, ο γιατρός παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα προσημειωμένο το ποσό αυτό. Επενέβησαν τότε αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Σε έρευνα στο γραφείο του, βρήκαν επιμελώς κρυμμένο τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ο συλληφθείς γιατρός θα οδηγηθεί το Σάββατο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο δεύτερος γιατρός που απαίτησε 800 ευρώ. Ο συγκεκριμένος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024