Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε λίστα «ριζοσπαστικοποιημένων» από τον Ιούνιο Αμπαούντ και αδελφοί Αμπντεσλάμ

Σε λίστα «ριζοσπαστικοποιημένων» από τον Ιούνιο Αμπαούντ και αδελφοί Αμπντεσλάμ

Τέσσερις από τους τζιχαντιστές που διαδραμάτισαν ρόλο-κλειδί στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου -ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, οι Μπραχίμ και Σάλαχ Αμπντεσλάμ και ο Μοχάμεντ Αμπρίνι- περιλαμβάνονταν σε κατάλογο 85 «ριζοσπαστικοποιημένων» ατόμων, ο οποίος είχε διαβιβαστεί τον Ιούνιο του 2015 από τις βελγικές υπηρεσίες Πληροφοριών στον δήμο του Μόλενμπεκ, έγινε γνωστό την Πέμπτη από τις τοπικές αρχές.

Τέσσερις από τους τζιχαντιστές που διαδραμάτισαν ρόλο-κλειδί στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου -ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, οι Μπραχίμ και Σάλαχ Αμπντεσλάμ και ο Μοχάμεντ Αμπρίνι- περιλαμβάνονταν σε κατάλογο 85 «ριζοσπαστικοποιημένων» ατόμων, ο οποίος είχε διαβιβαστεί τον Ιούνιο του 2015 τις βελγικές υπηρεσίες Πληροφοριών στον δήμο του Μόλενμπεκ, έγινε γνωστό την Πέμπτη από τις τοπικές αρχές.

«Επιβεβαιώνω ότι περιλαμβάνονταν στον κατάλογο που είχε διαβιβαστεί τον Ιούνιο 2015 από το Συντονιστικό Όργανο για την Ανάλυση της Απειλής [Ocma] στη δήμαρχο του Μόλενμπεκ [Φρανσουάζ Σεπμάνς] και στον διοικητή της τοπικής αστυνομίας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή της κοινοτικής αρχής που δεν κατονομάζεται.

Ο ύποπτος ως οργανωτής των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, ο Βελγο-μαροκινός Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, που σκοτώθηκε κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί, βρισκόταν στον κατάλογο με την ένδειξη «ριζοσπαστικοποιημένος, αναχώρησε Συρία».

Ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, Γάλλος 31 ετών, κάτοικος Βελγίου, μέλος της ομάδας επίθεσης κατά των εστιατορίων και καφέ, που ανατινάχθηκε, και ο αδελφός του Σάλαχ, 26 ετών, που έφθασε στο Βέλγιο λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις και συνεχίζει να καταζητείται, περιλαμβανόταν επίσης στον κατάλογο με ένδειξη «ριζοσπαστικοποιημένος, ανήκει στο ισλαμιστικό κίνημα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, 30 ετών, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Σάλαχ Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις και κατά του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, βρισκόταν στον κατάλογο με την ένδειξη «μάλλον έφυγε για τη Συρία και μάλλον επέστρεψε».

Ο κατάλογος καταρτίσθηκε από την Ocam μετά τη διάλυση του τζιχαντιστικού πυρήνα στο Βερβιέ, που είχε σύνδεση με το Μόλενμπεκ «για τη διαμόρφωση μίας συνολικής εικόνας για τον αριθμό των ατόμων» που μπορεί να συνδέονται με τζιχαντιστές που έχουν φύγει για τη Συρία για να πολεμήσουν και είναι πιθανόν να επιστρέψουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024