Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Βρυξέλλες μειώνουν το επίπεδο του συναγερμού από 4 σε 3

Οι Βρυξέλλες μειώνουν το επίπεδο του συναγερμού από 4 σε 3

Οι βελγικές Αρχές αποφάσισαν να μειώσουν το επίπεδο του συναγερμού στις Βρυξέλλες, από το ανώτατο επίπεδο 4 στο 3, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μιλώντας για την απόφαση, ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ είπε ότι η απειλή για επίθεση στις Βρυξέλλες παραμένει σοβαρή, αλλά δεν είναι τόσο άμεση όσο πριν.

Οι βελγικές Αρχές αποφάσισαν να μειώσουν το επίπεδο του συναγερμού στις Βρυξέλλες, από το ανώτατο επίπεδο 4 στο 3, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η βελγική πρωτεύουσα βρισκόταν σε ύψιστο συναγερμό σχεδόν μία εβδομάδα, μετά τα στοιχεία που συνέδεαν δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι με το Βέλγιο.

Μιλώντας για την απόφαση, ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ είπε ότι η απειλή για επίθεση στις Βρυξέλλες παραμένει σοβαρή, αλλά δεν είναι τόσο άμεση όσο πριν.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Σαρλ Μισέλ είπε ότι αστυνομικοί και στρατιώτες θα παραμείνουν στους δρόμους της πόλης, αλλά ότι το μετρό -το οποίο άρχισε εν μέρει να λειτουργεί την Τετάρτη μετά από τέσσερις ημέρες- θα επαναλειτουργήσει πλήρως από την Παρασκευή το πρωί.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά σύμφωνα με τις ενδείξεις των υπηρεσιών ασφαλείας, (η απειλή) δεν είναι τόσο άμεση όσο είχε εκτιμηθεί μέχρι τώρα» είπε ο Σαρλ Μισέλ.

Τα σχολεία έκλεισαν για αρκετές ημέρες, το ίδιο και το μετρό και ισχυρές δυνάμεις βγήκαν στους δρόμους της πόλης.

Οι Αρχές αναζητούν τον Σαλέχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ένας από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 άτομα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024