Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δύο συλλήψεις στο Μάλι για την πολύνεκρη επίθεση στο ξενοδοχείο

Δύο συλλήψεις στο Μάλι για την πολύνεκρη επίθεση στο ξενοδοχείο

Δύο άτομα συνελήφθησαν στο Μάλι σε σχέση με τις πολύνεκρες επιθέσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, όπου διέμεναν δεκάδες ξένοι πολίτες. Όσο για την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης, τρεις διαφορετικές οργανώσεις ερίζουν ακόμα. Μία από αυτές συνδέεται με την αλ Κάιντα. 

Δύο άτομα συνελήφθησαν στο Μάλι σε σχέση με τις πολύνεκρες επιθέσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, όπου διέμεναν δεκάδες ξένοι πολίτες. Οι Αρχές δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα των συλληφθέντων.

Όσο για την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης, τρεις διαφορετικές οργανώσεις ερίζουν ακόμα. Μία από αυτές συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Πρώτη είχε διεκδικήσει την ευθύνη η Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγκρεμπ (AQIM). Στη συνέχεια, την ευθύνη είχαν διεκδικήσει οι «Αλ Μουραμπιτούν», αρχηγός των οποίων θεωρείται ο αλγερινός Μοκτάρ Μπελμοκτάρ (το «θάνατο» του οποίου έχουν ανακοινώσει αρκετές φορές δυνάμεις ασφαλείας χωρών της Αφρικής).

Έπειτα, τρίτη οργάνωση, το σχετικά νέο Μέτωπο Απελευθέρωσης της Μασίνα (MLF) επίσης βγήκε μπροστά για να διεκδικήσει την ευθύνη, λέγοντας πως συνεργάστηκε με άλλη ομάδα, το Ansar Dine.

Οι διαφορετικές αναλήψεις ευθύνης δείχνουν τις διαμάχες μεταξύ ισλαμιστικών ομάδων που δρουν στις χώρες της περιοχές, και τα θολά όρια μετάβασης μελών τους από τη μία στην άλλη.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκεντρώνουν τα φώτα της διεθνούς επικαιρότητας έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις ίδιες τις οργανώσεις: Ως επίδειξη δύναμης, αποτελούν απόδειξη ότι είναι ενεργές και, κατ’ επέκταση, ενισχύεται το «κύρος» τους στον μεταξύ τους ανταγωνισμό για κεφάλαια και μαχητές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024