Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Η Μπαλάντα της Φυλακής» των KollektivA στο σανίδι

«Η Μπαλάντα της Φυλακής» των KollektivA στο σανίδι

«Η Μπαλάντα της Φυλακής» των KollektivA παρουσιάζεται σε θεατρικοποιημένη μορφή. Κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στο Αλκυονίς New Star Art Cinema, και βασίζεται στην τελευταία δουλειά του συγκροτήματος που είναι εμπνευσμένη από το ποίημα του Όσκαρ Ουάιλντ. Ο λόγος για την «μπαλάντα της Φυλακής του Ρέντινγκ». Οι KollektivA το 2014 κυκλοφόρησαν το concept άλμπουμ […]

«Η Μπαλάντα της Φυλακής» των KollektivA παρουσιάζεται σε θεατρικοποιημένη μορφή. Κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στο Αλκυονίς New Star Art Cinema, και βασίζεται στην τελευταία δουλειά του συγκροτήματος που είναι εμπνευσμένη από το ποίημα του Όσκαρ Ουάιλντ. Ο λόγος για την «μπαλάντα της Φυλακής του Ρέντινγκ».

Οι KollektivA το 2014 κυκλοφόρησαν το concept άλμπουμ «Η Μπαλάντα της Φυλακής». Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο θεματικό, μουσικό έργο το οποίο εξ αρχής δουλεύτηκε στο studio για να παρουσιαστεί και σε θεατρικοποιημένη μορφή.

Τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες ανέλαβε ο Τάσος Μπεκιάρης, ενώ τη μεταφορά στο θέατρο έκανε η Χριστίνα Μητροπούλου.

Θέμα του έργου είναι το δίπολο «εγκλεισμός – απελευθέρωση» και είναι εμπνευσμένο από το ποίημα του Oscar Wilde, «Η μπαλάντα της Φυλακής του Ρέντινγκ» (The Ballad Of Reading Gaol -1897), το οποίο ο μεγάλος Ιρλανδός δημιουργός έγραψε λίγο μετά την αποφυλάκισή του.
Καθημερινές μορφές ατομικού και συλλογικού εγκλεισμού. Ο σύγχρονος Κόσμος ως φυλακή. Η πρωταρχική ανάγκη για ελευθερία. Η παραστασιακή ανάπτυξη ενός hard rock δίσκου όπου μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτές συναντιούνται για να αφηγηθούν μια ιστορία απελευθέρωσης τον καιρό των φυλακισμένων συνειδήσεων. Ήχος, φωνή και σώμα συγκλίνουν για να καταθέσουν μια ρηξικέλευθη προσέγγιση στη δυνητική συνέργεια μεταξύ των τεχνών, συνθέτοντας μια πρόταση που ανάγει το θεατρικό δρώμενο σε ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία.

Η παράσταση «Η μπαλάντα της Φυλακής» παρουσιάζεται λίγο πριν την αναμενόμενη κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των KollektivA στις αρχές του 2016. Ήδη το digital single «Έλενα», που αποτελεί και τον προπομπό του άλμπουμ κυκλοφορεί από την 5th season records. Πρόκειται για ένα τραγούδι εμπνευσμένο από την ιστορία της 6χρονης Eliza Izquierdo, που ώθησε τους KollektivA να ασχοληθούν με το ευαίσθητο θέμα της παιδικής κακοποίησης. Μια δημιουργία με δυνατό μήνυμα δοσμένο με ιδιαίτερο τρόπο, όπως άλλωστε και «Η μπαλάντα της Φυλακής».


Πληροφορίες
Παραστάσεις: Σάββατο 21:45 , από 12/12 και κάθε Σάββατο για 4 παραστάσεις
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 12 € γενική, 10 € για φοιτητές, μαθητές, άνεργους.
Στο ταμείο την ημέρα της παράστασης 15€

Προπώληση εισιτηρίων:
Αλκυονίδα, Viva.gr, Ianos, 7spots, Public, Media Markt, Παπασωτηρίου, Reload, ή τηλεφωνικά: 11876
Διάρκεια: 80’.
Ακατάλληλο για ανήλικους κάτω των 15 ετών, απαραίτητη η γονική συναίνεση.

ΑΛΚΥΟΝΙΣ New Star Art Cinema
Ιουλιανού 42-46, πλ. Βικτωρίας (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Σκηνοθεσία / Χορογραφίες: Τάσος Μπεκιάρης
Μουσική / Ενορχηστρώσεις: KollektivA
Σενάριο / Στίχοι: Φάνης Μαργαρώνης
Θεατρικό έργο: Χριστίνα Μητροπούλου
Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βλασόπουλος
Υπεύθυνος ήχου: Δημήτρης Ρετουνιώτης

Ερμηνεύουν: Γιάννης Γιαραμαζίδης, Γιώργος Ζιώγαλας, Αριστοτέλης Μαγουλάς, Ιάκωβος Μινδρινός, Γιώργος Τσαγκαράκης, Εύη Χατζάκη
και οι KollektivA: Θανάσης Χουλιαράς, Φάνης Μαργαρώνης, Γιώργος Θεοφάνους, Μάκης Κρέτσης, Γιώργος Παύλου, Δημήτρης Γιαννούχος.

Εκτέλεση παραγωγής: Βικτώρια Βιτωράτου,
Διεύθυνση παραγωγής: KollektivA

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024