Στο Παρίσι μεταβαίνει αύριο, Τετάρτη, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Στο δείπνο εργασίας που έχει προγραμματιστεί για τις 20:00 (τοπική ώρα), οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν μεταξύ άλλων την προσφυγική κρίση και τον αγώνα κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας.
Όπως δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ, η κ. Μέρκελ έχει προσκληθεί από τον κ. Ολάντ και η επίσκεψή της αποτελεί «μήνυμα αλληλεγγύης προς τους Γάλλους φίλους».
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.