Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο κύμα προσφύγων καταφτάνει στη Λέσβο

Νέο κύμα προσφύγων καταφτάνει στη Λέσβο

Χιλιάδες πρόσφυγες φτάνουν και πάλι από το πρωί της Τρίτης στη Λέσβο, καθώς οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί. Από τα μεσάνυχτα δεκάδες πλαστικές λέμβοι με 60 - 70 άτομα η κάθε μία φτάνουν στις ανατολικές ακτές του νησιού. Νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης ρυμουλκήθηκε αλιευτικό σκάφος με περισσότερους από 250 επιβαίνοντες, ενώ στη θαλάσσια περιοχή Μυστεγνών Λέσβου ταχύπλοο σκάφος που αποβίβαζε 14 πρόσφυγες επιχείρησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, ακινητοποίηση του σκάφους και σύλληψη τριών διακινητών από το Λιμενικό.

Χιλιάδες πρόσφυγες φτάνουν και πάλι από το πρωί της Τρίτης στη Λέσβο, καθώς οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί. Από τα μεσάνυχτα δεκάδες πλαστικές λέμβοι με 60 – 70 άτομα η κάθε μια, φτάνουν στις ανατολικές ακτές του νησιού.

Νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης ρυμουλκήθηκε αλιευτικό σκάφος με περισσότερους από 250 επιβαίνοντες.

Σε άλλο πρωινό περιστατικό στη Λέσβο, πλωτό περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μυστεγνών ταχύπλοο σκάφος να αποβιβάζει 14 πρόσφυγες. Ο χειριστής του ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, ακινητοποίηση του σκάφους και σύλληψη τριών διακινητών (Τούρκου, Σύρου και Ιρακινού).

Επισήμως, σύμφωνα με το Λιμενικό, από τις 7 το πρωί της Δευτέρας και μέσα σε ένα 24ωρο, σε Λέσβο και Χίο έφτασαν, σε επτά περιστατικά, 258 άτομα από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Την Κυριακή δεν αναφέρθηκε άφιξη προσφύγων για πρώτη φορά μετά από μήνες. Στελέχη του Λιμενικού απέδωσαν τη μηδενική ροή στον καιρό, χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο σε αυτό να έχει παίξει ρόλο και ο «εγκλωβισμός» εκατοντάδων ξεριζωμένων στα σύνορα με την ΠΓΔΜ στην Ειδομένη.

Όπως έλεγαν, λόγω των δυνατών ανέμων που «έσπρωχναν» τα κύματα προς τα τουρκικά παράλια, φαίνεται ότι αποφάσισαν οι διακινητές να «αναβάλουν» τα «δρομολόγια» προς τη Λέσβο.

Στο μεταξύ, και νέες σοροί, πιθανότατα προσφύγων, ανασύρθηκαν τη Δευτέρα από λιμενικούς από τα νερά του Αιγαίου, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν στην παραλία Πάτος, ανατολικά του Πλωμαρίου στη Λέσβο, η σορός άνδρα ηλικίας περίπου 40 ετών, στην παραλία Αγίου Παντελεήμονα Αποθήκας Λέσβου η σορός άνδρα περίπου 20-25 ετών και στη Σάμο στην τοποθεσία Κόκκινος Βράχος Πυθαγορείου η σορός ανήλικου αγοριού.

Την ίδια ώρα, περίπου 400 πρόσφυγες αποβίβασαν το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά δύο πλοία. Συγκεκριμένα το Blue Star 1 αποβίβασε 165 πρόσφυγες και το «Νήσος Ρόδος» 243.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024