Το δρομολόγιο Μπάρι-Πάτρα έκανε ένας από τους τρομοκράτες του Παρισιού
Ο καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, Αμπντεσλάμ Σαλά φέρεται να είχε επιβιβασθεί την 1η Αυγούστου σε πλοίο που απέπλευσε από το λιμάνι του Μπάρι με προορισμό την Πάτρα και να επέστρεψε την 5η του ίδιου μήνα, αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.
Ο καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, Αμπντεσλάμ Σαλά φέρεται να είχε επιβιβασθεί την 1η Αυγούστου σε πλοίο που απέπλευσε από το λιμάνι του Μπάρι και να επέστρεψε την 5η του ίδιου μήνα, αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.
«Έφθασε στο Μπάρι την 1η Αυγούστου με έναν φίλο του, με αυτοκίνητο. Επιβιβάσθηκε με το Ι.Χ. για την Πάτρα και από εκεί εξαφανίσθηκε για πέντε ημέρες, φτάνοντας, ίσως, στην Συρία» έγραψε η Corriere della Sera.
Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι ο Αμπντεσλάμ Σαλά «ξαναεμφανίσθηκε» μετά από πέντε ημέρες, επιστρέφοντας από την Πάτρα στο Μπάρι.
Στη συνέχεια φέρεται να διέσχισε την Ιταλία και στην συνέχεια να επέστρεψε στο Βέλγιο. Ο φίλος του, με τον οποίο ταξίδευε, σύμφωνα με την εφημερίδα Ιl Messaggero, είναι ο 26χρονος βέλγος υπήκοος μαροκινής καταγωγής Αχμέντ Νταχμανί, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο στην Αττάλεια της Τουρκίας.
Την 6η Αυγούστου, το αυτοκίνητό τους πήρε κλήση στην περιφέρεια Βένετο, στην βορειοανατολική Ιταλία. Μπορεί, δηλαδή, ο Σαλά να επέστρεψε στο Βέλγιο όχι απευθείας από την Γαλλία, αλλά περνώντας από την Αυστρία.
Οι εισαγγελίες του Μπάρι και της Ρώμης διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση, αλλά και για τυχόν «ιταλικές διασυνδέσεις» με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.
Ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, ερωτηθείς σχετικά από την La Repubblica, απάντησε:
«Επρόκειτο για ευρωπαίους πολίτες με κοινοτικά διαβατήρια και ελευθερία διέλευσης. Πριν από τις επιθέσεις του Παρισιού, δεν ήταν καταζητούμενοι, δεν ήταν φυγόδικοι, προς σύλληψη. Όταν οι πολίτες έχουν ευρωπαϊκό διαβατήριο μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.
«Οι ιταλικές αρχές κατάφεραν πάντως να εξακριβώσουν ότι ο Αμπντεσλάμ Σαλά πέρασε από το Μπάρι με φέρι» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)


























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442