1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας
Το Τμήμα Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας.
Το Τμήμα Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από 19-22 Νοεμβρίου 2015. Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι η Χρυσή (Σίσσυ) Χατζηχρήστου, καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στο Συνέδριο συμμετέχουν πάνω από 1000 σύνεδροι-σχολικοί ψυχολόγοι και άλλοι ειδικοί ψυχικής υγείας, ειδικοί παιδαγωγοί, μέλη ΔΕΠ των πανεπιστημίων όλης της χώρας, εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες, μαθητές/μαθήτριες και γονείς.
Θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες τάσεις της Σχολικής Ψυχολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και στη διασύνδεση της θεωρίας, έρευνας και καλών πρακτικών στο χώρο του σχολείου. Θα καλυφθούν όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα και τους γονείς των παιδιών και των εφήβων, όπως είναι δυσκολίες συμπεριφοράς και μάθησης, ο εκφοβισμός, η διαπολιτισμικότητα και η διαφορετικότητα, προγράμματα πρόληψης και παρέμβασης, στήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης και διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα, ο πολυδιάστατος ρόλος του/της σχολικού ψυχολόγου και η παροχή συμβουλευτικών και ψυχολογικών υπηρεσιών στη σχολική κοινότητα, ο πολυδιάστατος ρόλος των εκπαιδευτικών, η συνεργασία σχολείου-οικογένειας και η και διασύνδεση σχολείων, φορέων και πανεπιστημίων.
Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι καθηγητές Shane Jimerson και Stephen Brock, από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες της Σχολικής Ψυχολογίας διεθνώς, οι οποίοι θα αναφερθούν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας στο πλαίσιο του σχολείου.
Θα επιδοθούν επίσης βραβεία και διακρίσεις σε σχολεία που συμμετείχαν στο μαθητικό/σχολικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκεμε αφορμή τη διεξαγωγή του Συνεδρίου με θέμα: «Το δικό μας σχολείο…».«Τι μου αρέσει στην τάξη μου, γιατί το σχολείο μου είναι σημαντικό για μένα».
Ξένη δημοσίευση
- Παλλήνη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο 49χρονου – Τα στοιχεία που προκαλούν ερωτήματα
- Ένα βήμα πριν την καταστροφή: Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κατέληξε σε εκεχειρία με τον Τραμπ
- Στην Ισπανία ο ΠΑΟΚ – Μεγάλη «μάχη» με τη Μούρθια για την πρόκριση στους τελικούς του FIBA Europe Cup
- Οι «Άγγελοι του Τσάρλι» ξανασυναντιούνται – 50 χρόνια μετά, η κοινή μάχη με τον καρκίνο και ο φεμινισμός
- Ασυμβίβαστο μεταξύ της «κανονικότητας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του «μένουμε Ευρώπη»
- Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Τρεις αποδεδειγμένοι τρόποι που το Μαστιχόνερο διευκολύνει την καθημερινότητα
- Αυτοί που ρυπαίνουν περισσότερο είναι οι κερδισμένοι του πολέμου στο Ιράν
- Social media: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την απαγόρευση της χρήσης από ανήλικους κάτω των 15 ετών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442