Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους από τη Δευτέρα το «Σαρλ ντε Γκωλ»

Στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους από τη Δευτέρα το «Σαρλ ντε Γκωλ»

Στα ανοιχτά της Συρίας έχει φθάσει το γαλλικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» και από τη Δευτέρα θα μπορεί να μετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η οριστική νίκη και εξολόθρευση του Ισλαμικού Κράτους περνά υποχρεωτικά κάποια στιγμή από την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων, όμως αποκλείει την αποστολή γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο μέτωπο.

Στα ανοιχτά της Συρίας έχει φθάσει το γαλλικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» και από τη Δευτέρα θα μπορεί να μετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν -ο οποίος παράλληλα απέκλεισε ενδεχόμενο αποστολή ειδικών δυνάμεων στο μέτωπο.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας θα τριπλασιάσουν πλέον τις δυνατότητές τους να πλήξουν θέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία, καθώς τα 26 καταδιωκτικά που βρίσκονται στο αεροπλανοφόρο- 18 τύπου Rafale και 8 Super Etendard- θα προστεθούν στα 12 μαχητικά που έχουν σταθμεύσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Ιορδανία.

Πρέπει να πολεμήσουμε έναν «εχθρό με δύο κεφάλια» είπε ο Γάλλος υπουργός αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος, δηλαδή ένα «κράτος» οργανωμένο με ένα στρατό που έχει καταλάβει τμήματα του Ιράκ και της Συρίας και ταυτόχρονα μια «διεθνή τρομοκρατική οργάνωση που έχει ως στόχο να πλήξει το Δυτικό κόσμο».

«Πρέπει να εντοπίσουμε τους τρομοκράτες, αυτούς που επιχειρούν να πλήξουν τη δημοκρατία (…) και πρέπει την ίδια ώρα να πλήξουμε τον πυρήνα τους, στο πεδίο της μάχης, στο Λεβάντε για να εξουδετερώσουμε το Ισλαμικό Κράτος» υπογράμμισε μιλώντας την Κυριακή στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Μεταξύ των στόχων, πρέπει να βομβαρδίσουμε «τη Μοσούλη [Ιράκ] όπου βρίσκεται το κέντρο λήψης πολιτικών αποφάσεων [του Ισλαμικού Κράτους] και τη Ράκκα [Συρία] όπου βρίσκονται τα κέντρα εκπαίδευσης των ‘ξένων μαχητών’, δηλαδή οι μαχητές που προορίζονται για να διαπράξουν επιθέσεις στο εξωτερικό» υπογράμμισε.

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας επισήμανε επιπλέον ότι μόνο μία χερσαία επιχείρηση θα συνέβαλε στην απομάκρυνση του Ισλαμικού Κράτους από τα εδάφη του, ανεξαρτήτως της έκβασης των αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ρωσίας εναντίον της οργάνωσης.

«Μία νίκη και μία εξολόθρευση του Νταές περνούν υποχρεωτική σε κάποια δεδομένη στιγμή από ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων» ανέφερε για να υπογραμμίσει ωστόσο ότι «αυτό δε σημαίνει ότι θα αναπτυχθούν Γάλλοι στρατιώτες στο πεδίο».

Η γαλλική κυβέρνηση αποκλείει κάθε ανάπτυξη στο έδαφος χερσαίων δυνάμεων, περιλαμβανομένων ειδικών δυνάμεων, την αποστολή των οποίων στη Συρία ζήτησε η Ουάσινγκτον σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Αυτό το σενάριο [αποστολής ειδικών δυνάμεων] δεν εξετάζεται σήμερα» διευκρίνισε ο Λε Ντριάν.

Για να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος «χρειάζονται υποστηρικτικά πλήγματα [του συνασπισμού] και δυνάμεις που επιχειρούν στο πεδίο» που θα μπορούσαν να είναι Κούρδοι ή το Ελεύθερος Συριακός Στρατός, προσέθεσε ο ίδιος, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο «θα πάρει χρόνο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024