Σε 130 ανήλθαν οι νεκροί από τις επιθέσεις στο Παρίσι
Ένα άτομο, το οποίο νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, απεβίωσε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι στους 130. Οι μαροκινές αρχές έχουν συλλάβει και κρατούν εδώ και έναν μήνα τον Γιασίν Αμπαούντ, νεότερο αδελφό του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ -ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι-, μετά την άφιξή του στη γενέτειρα του πατέρα του, το Αγκαντίρ, ανακοίνωσε πηγή των μαροκινών υπηρεσιών ασφαλείας. Όλες οι εξελίξεις
Ένα άτομο, το οποίο νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, απεβίωσε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι στους 130.
Στην ανακοίνωση προχώρησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.
Μαρόκο: Κρατείται ο αδελφός του Αμπαούντ
Οι μαροκινές αρχές έχουν συλλάβει και κρατούν εδώ και έναν μήνα τον Γιασίν Αμπαούντ, νεότερο αδελφό του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ -ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι-, μετά την άφιξή του στη γενέτειρα του πατέρα του, το Αγκαντίρ, ανακοίνωσε πηγή των μαροκινών υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο Γιασίν συνελήφθη τον περασμένο μήνα, όταν έφτασε στο Αγκαντίρ. «Κρατείται εδώ και περίπου ένα μήνα» δήλωσε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Δεν είναι σαφές αν ο νεότερος αδελφός του Αμπντελχαμίντ έχει σχέσεις με τον πυρήνα της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην Ευρώπη. Η πηγή δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη σύλληψη του Γιασίν.
Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο 28χρονος τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί, βόρειο προάστιο του Παρισιού.
Όλες οι εξελίξεις:
- Η γαλλική αστυνομία ακολούθησε την Τρίτη γυναίκα που γνώριζε ότι συνδεόταν με τον Αμπαούντ και την είδε να μπαίνει μαζί του στο κτίριο, όπου πραγματοποίησαν έφοδο το επόμενο πρωί οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας, είπε αστυνομική πηγή στο πρακτορείο Reuters. Η αστυνομία παρακολουθούσε το τηλέφωνο της Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, ξαδέλφης του Αμπαούντ.
- Και τρίτη σορός βρέθηκε στα συντρίμμια του κτιρίου στο Σεν Ντενί. Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί του Αμπαούντ και της Αϊτμπουλαχσέν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία ταυτοποίησης ενός τρίτου ατόμου.
- Πληροφορίες – οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί- αναφέρουν ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος καταζητείται ως δράστης των επιθέσεων στο Παρίσι, κυκλοφορεί μεταμφιεσμένος και χρησιμοποιεί πλαστό όνομα. Μάλιστα, το ισπανικό rtve δημοσιεύει φωτογραφία που υποστηρίζει ότι παρέχουν οι γαλλικές Αρχές που φέρεται να δείχνει τον Αμπντεσλάμ με περούκα και γυαλιά.
- Συνολικά, 90 συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει εφόδους σε 793 ιδιοκτησίες. Έχουν κατασχεθεί 174 όπλα, ναρκωτικά και 250.000 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H AI τα έκανε θάλασσα, η Ford επαναπροσλαμβάνει τους απολυμένους στον ποιοτικό έλεγχο
- Δωρεά 20 σκαφών για την ελληνική ιστιοπλοΐα από την Stoiximan και την ΕΟΕ για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού
- Παναθηναϊκός: Ο Ντε Φράι έπαιξε πιάνο πριν παίξει μπάλα
- Μάικλ Μπερν, o Βρετανός ηθοποιός των ταινιών «Ιντιάνα Τζόουνς» και «Χάρι Πότερ», πέθανε σε ηλικία 82 ετών
- Ιδρύεται Πανεπιστημιακό Τμήμα Τεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων στο Σουφλί
- Θεσσαλονίκη: Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε τις έρευνες για τα γκαζάκια σε σπίτια στελεχών της ΝΔ
- «Θα καταστρέψουν το ποδόσφαιρο» – Η viral πρόβλεψη του Μαραντόνα για το Μουντιάλ 2026 (vid)
- Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης σε ηλικία 75 ετών – Η συγκινητική ανάρτηση του γιου του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442