Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε 130 ανήλθαν οι νεκροί από τις επιθέσεις στο Παρίσι

Σε 130 ανήλθαν οι νεκροί από τις επιθέσεις στο Παρίσι

Ένα άτομο, το οποίο νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, απεβίωσε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι στους 130. Οι μαροκινές αρχές έχουν συλλάβει και κρατούν εδώ και έναν μήνα τον Γιασίν Αμπαούντ, νεότερο αδελφό του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ -ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι-, μετά την άφιξή του στη γενέτειρα του πατέρα του, το Αγκαντίρ, ανακοίνωσε πηγή των μαροκινών υπηρεσιών ασφαλείας. Όλες οι εξελίξεις

Ένα άτομο, το οποίο νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, απεβίωσε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι στους 130.

Στην ανακοίνωση προχώρησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.

Μαρόκο: Κρατείται ο αδελφός του Αμπαούντ

Οι μαροκινές αρχές έχουν συλλάβει και κρατούν εδώ και έναν μήνα τον Γιασίν Αμπαούντ, νεότερο αδελφό του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ -ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι-, μετά την άφιξή του στη γενέτειρα του πατέρα του, το Αγκαντίρ, ανακοίνωσε πηγή των μαροκινών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Γιασίν συνελήφθη τον περασμένο μήνα, όταν έφτασε στο Αγκαντίρ. «Κρατείται εδώ και περίπου ένα μήνα» δήλωσε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Δεν είναι σαφές αν ο νεότερος αδελφός του Αμπντελχαμίντ έχει σχέσεις με τον πυρήνα της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην Ευρώπη. Η πηγή δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη σύλληψη του Γιασίν.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο 28χρονος τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί, βόρειο προάστιο του Παρισιού.

Όλες οι εξελίξεις:

  • Η γαλλική αστυνομία ακολούθησε την Τρίτη γυναίκα που γνώριζε ότι συνδεόταν με τον Αμπαούντ και την είδε να μπαίνει μαζί του στο κτίριο, όπου πραγματοποίησαν έφοδο το επόμενο πρωί οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας, είπε αστυνομική πηγή στο πρακτορείο Reuters. Η αστυνομία παρακολουθούσε το τηλέφωνο της Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, ξαδέλφης του Αμπαούντ.
  • Και τρίτη σορός βρέθηκε στα συντρίμμια του κτιρίου στο Σεν Ντενί. Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί του Αμπαούντ και της Αϊτμπουλαχσέν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία ταυτοποίησης ενός τρίτου ατόμου.
  • Πληροφορίες – οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί- αναφέρουν ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος καταζητείται ως δράστης των επιθέσεων στο Παρίσι, κυκλοφορεί μεταμφιεσμένος και χρησιμοποιεί πλαστό όνομα. Μάλιστα, το ισπανικό rtve δημοσιεύει φωτογραφία που υποστηρίζει ότι παρέχουν οι γαλλικές Αρχές που φέρεται να δείχνει τον Αμπντεσλάμ με περούκα και γυαλιά.
  • Συνολικά, 90 συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει εφόδους σε 793 ιδιοκτησίες. Έχουν κατασχεθεί 174 όπλα, ναρκωτικά και 250.000 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024