Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κύκλωμα χορηγούσε πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα σε αλλοδαπούς στη Μυτιλήνη

Υπηρεσιακά σημειώματα πλαστογραφούσαν και διέθεταν σε παράτυπους μετανάστες έναντι αμοιβής τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στη Μυτιλήνη. Στην αστυνομική επιχείρηση πήραν μέρος και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η Αντιτρομοκρατική και η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Συνελήφθησαν ο 28χρονος «εγκέφαλος» της οργάνωσης και άλλα 11 μέλη του κυκλώματος.

Υπηρεσιακά σημειώματα πλαστογραφούσαν και διέθεταν σε παράτυπους μετανάστες έναντι αμοιβής τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε την Πέμπτη στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η επιχείρηση σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), με τη συνδρομή και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης συνέλαβαν στο νησί τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης-έναν 28χρονο Πακιστανό και άλλα 11 μέλη του κυκλώματος, οκτώ Πακιστανούς και τρεις Έλληνες, ηλικίας από 22 έως 46 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που έφτιαχνε πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα που πωλούσε σε αλλοδαπούς στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να μετακινηθούν και να διαμείνουν στην ελληνική Επικράτεια.

Ο 28χρονος αρχηγός της οργάνωσης, από κοινού με άλλα δύο μέλη του κυκλώματος-ομοεθνείς του, έφτιαχναν τα αντίγραφα γνήσιων υπηρεσιακών σημειωμάτων αστυνομικών Αρχών σε δύο βιβλιοπωλεία, στη Μυτιλήνη. Στην υπόθεση εμπλέκονται και οι δύο ιδιοκτήτες των βιβλιοπωλείων και υπάλληλος τού ενός βιβλιοπωλείου, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες.

Στο πλαίσιο των ερευνών, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξύλινο τμήμα στρογγυλής σφραγίδας, εντύπωμα ανάγλυφης στρογγυλής σφραγίδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης που ήταν επιμελώς κρυμμένο στην κεραμοσκεπή κατοικίας, 53 πλαστογραφημένα υπηρεσιακά σημειώματα αλλοδαπών τα οποία φέρεται να έχουν εκδοθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 23 κινητά τηλέφωνα, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, σημειωμάτων και καρτών sim, δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστο χασίς βάρους 2,6 γραμμαρίων, καθώς και 1.550 ευρώ και 100 δολάρια.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024