Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθησαν δύο Σύροι με πλαστά διαβατήρια στο Μπέργκαμο της Ιταλίας

Συνελήφθησαν δύο Σύροι με πλαστά διαβατήρια στο Μπέργκαμο της Ιταλίας

Δύο Σύροι υπήκοοι, ηλικίας 19 και 30 ετών, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, κοντά στο Μιλάνο, ενώ επιβιβάζονταν σε πτήση προς την Μάλτα. Είχαν πλαστά διαβατήρια (ένα νορβηγικό και ένα αυστριακό) και στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν φωτογραφίες με στρατιωτικές στολές και βομβαρδισμένες περιοχές. Σε συναγερμό και η Ιταλία υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης μετά τον εφιάλτη της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Δύο Σύροι υπήκοοι, ηλικίας 19 και 30 ετών, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, κοντά στο Μιλάνο, ενώ επιβιβάζονταν σε πτήση προς την Μάλτα.

Είχαν πλαστά διαβατήρια (ένα νορβηγικό και ένα αυστριακό) και στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν φωτογραφίες με στρατιωτικές στολές και βομβαρδισμένες περιοχές, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σε μία από τις φωτογραφίες απαθανατίζεται ένας νέος που κρατά πολυβόλο, ο οποίος μοιάζει να είναι ο ένας από τους δυο συλληφθέντες, ο 30χρονος, σε πιο νεαρή ηλικία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν, στα κινητά βρέθηκαν και φωτογραφίες από βομβαρδισμένες περιοχές.

Οι δυο άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση για κατοχή πλαστών διαβατηρίων, ενώ οι εισαγγελείς καλούνται να εξακριβώσουν αν οι δυο συλληφθέντες συνδέονται –άμεσα ή έμμεσα– με την τρομοκρατία.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στην Ιταλία υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων μετά τον εφιάλτη της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Η Σκάλα, μαζί με το Ντουόμο και τον Άγιο Πέτρο, συμπεριλαμβάνονται στους στόχους που το αμερικανικό FBI θεωρεί ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες θα μπορούσαν να πλήξουν με νέα επίθεση.

Από το πρωί της Πέμπτης έχει αυξηθεί η παρουσία στρατιωτών, αστυνομικών και καραμπινιέρων στην περιοχή γύρω από το Ντουόμο και την Σκάλα. Ο Ιταλικός Tύπος αναφέρει ότι θα αυξηθεί και το προσωπικό το οποίο παρακολουθεί τις εικόνες που μεταδίδονται από κλειστά κυκλώματα με κάμερες ασφαλείας στο κέντρο του Μιλάνου και της Ρώμης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024