Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περπατήστε, ποδηλατήστε και πείτε «ναι» στην κίνηση

Περπατήστε, ποδηλατήστε και πείτε «ναι» στην κίνηση

Οι δήμοι Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής και Καλλιθέας συμμετέχουν στη δράση Beat the Street Athens, για την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας, που στόχο έχει να ενθαρρύνει την καθημερινή κίνηση όπως το περπάτημα και η ποδηλασία από και προς την εργασία, τα καταστήματα, το σχολείο.

Οι δήμοι Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής και Καλλιθέας συμμετέχουν στη δράση Beat the Street Athens, για την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας, που στόχο έχει να ενθαρρύνει την καθημερινή κίνηση όπως το περπάτημα και η ποδηλασία από και προς την εργασία, τα καταστήματα, το σχολείο.

Στη δράση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι των παραπάνω δήμων συμβάλλοντας παράλληλα στην αποσυμφόρηση των δρόμων στο δήμο τους, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους ρύπους που παράγονται από τα μηχανοκίνητα μέσα.

Το Beat The Street είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που ξεκίνησε από τον οργανισμό Intelligent Health, πρωτοπόρο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων για την ενίσχυση τοπικών κοινωνιών που εντάσσουν ουσιαστικά τη σωματική δραστηριότητα στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών τους.

Η δράση, που φέτος για πρώτη φορά έρχεται και στην Ελλάδα, συνδιοργανώνεται με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Λάβετε μέρος στο Beat the Street Athens

Το Beat the Street είναι ένα παιχνίδι, αλλά και μία πρόκληση για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, αφού τα χιλιόμετρα που διανύουν οι κάτοικοι των τριών δήμων αθροίζονται, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κερδίσουν δώρα που προωθούν τον ενεργό τρόπο ζωής.


Αν είσαι δημότης των Δήμων Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής και Καλλιθέας, μπορείς να παραλάβεις την ειδική κάρτα συμμετοχής από επιλεγμένα σημεία στο δήμο σου και από τα συμμετέχοντα σχολεία, ενεργοποιείς την κάρτα σου online και μπαίνεις στην ομάδα του Δήμου σου. Κάθε φορά που είσαι έξω και περπατάς ή κάνεις ποδήλατο, ακουμπάς την κάρτα σου στους ειδικούς υποδοχείς που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στους συγκεκριμένους Δήμους και κερδίζεις πόντους για εσένα και την ομάδα σου. Οι νικητές και οι νικήτριες ομάδες κάθε Δήμου που θα έχουν καλύψει βαδίζοντας ή με ποδήλατο τα περισσότερα χιλιόμετρα, θα βραβευτούν λαμβάνοντας ειδικό αθλητικό εξοπλισμό.

Όπως εξηγεί ο Ιωάννης Μανιός, αναπληρωτής καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος «τα οφέλη από προγράμματα που προάγουν τη σωματική δραστηριότητα, όπως το Beat the Street, δεν περιορίζονται μόνο στα προφανή οφέλη υγείας. Μία τέτοια αλλαγή στην καθημερινότητά μας μπορεί να φέρει πιο κοντά τα μέλη μιας οικογένειας, μια παρέα φίλων οποιασδήποτε ηλικίας, μια γειτονιά ή τους συμμαθητές από ένα σχολείο και να αποτελέσει μία ευχάριστη και διασκεδαστική δραστηριότητα για όσους συμμετέχουν. Παράλληλα, η μείωση της χρήσης μηχανοκίνητων μέσων μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των ρύπων, του θορύβου και της κυκλοφορίας οχημάτων στις πόλεις. Ευελπιστούμε το πρόγραμμα Beat the Street να δώσει το έναυσμα για μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στις γειτονιές και στις καθημερινές μετακινήσεις των δημοτών, αλλαγές που θα παραμείνουν και μετά την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος».

health.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024