Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση του Ανδρέα Ξανθού με τον επίτροπο για θέματα υγείας

Συνάντηση του Ανδρέα Ξανθού με τον επίτροπο για θέματα υγείας

Για τις δράσεις του υπουργείου Υγείας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης ενημέρωσε ο υπουργός Άνδρεας Ξανθός, τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα υγείας, Βιτενις Αντριουκάιτις.

Για τις δράσεις του υπουργείου Υγείας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης ενημέρωσε ο υπουργός Ανδρεάς Ξανθός, τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα υγείας, Βιτενις Αντριουκάιτις.

Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον κ. Αντριουκάιτις για την επίσκεψή του στην Ελλάδα – και κυρίως στη Λέσβο – λέγοντας ότι φανερώνει ειλικρινές ενδιαφέρον για τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι «το προσφυγικό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο» και ανέλυσε τα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα για την υγειονομική φροντίδα των προφυγων.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στις αρνητικές επιπτώσεις της Υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα και τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των δημόσιων δομών και η σταθεροποίηση του συστήματος, η γρήγορη κάλυψη των επειγουσών αναγκών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό καθώς και η διαφανής διακυβέρνηση του συστήματος.

«Ο σχεδιασμός και η ορθολογική κατανομή των πόρων πρέπει να γίνεται με βάση τις πραγματικές ανάγκες που θα αποτυπώνονται σε έναν σύγχρονο υγειονομικό χάρτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι η προώθηση μιας δέσμης μεταρρυθμίσεων στο χώρο της υγείας, ειδικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), θα επιτρέψουν την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού και την αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης.

Από την πλευρά του ο κ Αντριουκάιτις έδειξε ότι έχει πλήρη εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας στην Ελλάδα και πως συμμερίζεται τους κινδύνους που προκύπτουν από μια πολιτική η οποία επικεντρώνεται στους οικονομικούς δείκτες και στη δημοσιονομική προσαρμογή.

Επίσης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει το καλό επίπεδο της υγείας των πολιτών σε μια χώρα και στον αναπτυξιακό ρόλο του συγκεκριμένου τομέα. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη αναβάθμισης του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι ώστε να συζητούνται σε αυτό το όργανο τα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την Υγεία και όχι στο Ecofin.

Τέλος έδειξε ενδιαϕέρον για το νέο μοντέλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) που προωθεί η κυβέρνηση και ανέφερε ότι υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία για να χρηματοδοτηθεί μια συνολική στρατηγική ανάπτυξης των υπηρεσιών της ΠΦΥ και μάλιστα σε συνέργεια με τις άλλες κοινωνικές υπηρεσίες.

Καταλήγοντας ο Ευρωπαίος Επίτροπος επισήμανε την ανάγκη αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας (e – health, πληροϕοριακά συστήματα, τηλεϊατρική) με στόχο την ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Μαίρη Μπιμπή

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024