Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Κλιμακώνει τις επιδρομές στη Συρία, εντείνει τη συνεργασία με τη Γαλλία

Ρωσία: Κλιμακώνει τις επιδρομές στη Συρία, εντείνει τη συνεργασία με τη Γαλλία

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εντείνει τους βομβαρδισμούς κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, με χρήση βομβαρδιστικών μεγάλου βεληνεκούς και πυραύλους Κρουζ, ως «απάντηση» για τους υπεύθυνους του χτυπήματος στο ρωσικό αεροσκάφος. Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού να πλεύσουν προς τη Μεσόγειο, στο πλαίσιο ενίσχυσης της συνεργασίας με τη Γαλλία.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εντείνει τους βομβαρδισμούς κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, με χρήση βομβαρδιστικών μεγάλου βεληνεκούς και πυραύλους Κρουζ, ως «απάντηση» για τους υπεύθυνους του χτυπήματος στο ρωσικό αεροσκάφος.

Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού να πλεύσουν προς τη Μεσόγειο, στο πλαίσιο ενίσχυσης της συνεργασίας με τη Γαλλία.

Τα σκάφη θα βρίσκονται σε «άμεση επικοινωνία» με το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ και θα συνεργαστούν «με τους γάλλους συμμάχους», είπε ο ρώσος πρόεδρος μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ολάντ θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 26 Νοεμβρίου, οπότε θα έχει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε να υπάρξει «άμεση» συνεργασία με τη Γαλλία.

Την ώρα που ο βρετανός πρωθυπουργός σημείωνε ότι σκοπεύει να προτείνει την επέκταση των βρετανικών βομβαρδισμών κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών απέκλειε τη συμμετοχή της Γερμανίας σε βομβαρδισμούς στη Συρία.

«Δεν έχει νόημα να προστεθούμε στα 16 κράτη που πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές» σημείωσε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η απόφαση της Γερμανίας να παρέχει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στους αντάρτες που πολεμούν με μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, είναι «η σωστή στρατηγική».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024