Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ενός λεπτού σιγή σε όλη την Ευρώπη για τα θύματα του Παρισιού

Ενός λεπτού σιγή σε όλη την Ευρώπη για τα θύματα του Παρισιού

Σοκαρισμένη από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι, ολόκληρη η Ευρώπη τήρησε το μεσημέρι της Δευτέρας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 129 θυμάτων των επιθέσεων. Πάνω από 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι για να τιμήσουν τους νεκρούς τους. Η γαλλική σημαία κυμάτιζε μεσίστια, πολλοί από τους συγκεντρωμένους ήταν βουρκωμένοι και στο τέλος όλο το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Σοκαρισμένη από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι, ολόκληρη η Ευρώπη τήρησε το μεσημέρι της Δευτέρας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 129 θυμάτων των επιθέσεων.

Πάνω από 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι για να τιμήσουν τους νεκρούς τους. Η γαλλική σημαία κυμάτιζε μεσίστια, πολλοί από τους συγκεντρωμένους ήταν βουρκωμένοι και στο τέλος όλο το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

H Δευτέρα είναι η δεύτερη ημέρα του τριήμερου εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί στη Γαλλία.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, τήρησε ενός λεπτού σιγή στο προαύλιο του Πανεπιστημίου της Σορβόνης υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο τον μεγάλο αριθμό των νέων που περιλαμβάνονται στους 129 νεκρούς των επιθέσεων.

Εκατοντάδες Γάλλοι συγκεντρώθηκαν και κοντά στα σημεία των επιθέσεων, κυρίως κοντά στο Bataclan, όπου τουλάχιστον 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Στην Αττάλεια της νότιας Τουρκίας όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής της G20, οι ευρωπαίοι ηγέτες που μετέχουν στις εργασίες τήρησαν μαζί ενός λεπτού σιγή.

Το Σαββατοκύριακο άνθρωποι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σε διάφορες πόλεις ανάβοντας κεριά και αφήνοντας μηνύματα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων.

Τα μουσεία είχαν κλείσει από το Σάββατο στο Παρίσι για προληπτικούς λόγους, επειδή προσελκύουν μεταξύ άλλων και αρκετούς τουρίστες.

Το Λούβρο, το Ορσέ και άλλα μουσεία άνοιξαν μετά την τήρηση του ενός λεπτού σιγής, ενώ τα σχολεία άνοιξαν κανονικά.

Το απόγευμα ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να μιλήσει ενώπιον των γάλλων βουλευτών προκειμένου να «ενώσει το έθνος γύρω από αυτό το σκοπό», την αντιμετώπιση, δηλαδή, της τρομοκρατίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024