Αθώος ο «μαφιόζος των Goodfellas», ανεξιχνίαστη παραμένει η ληστεία
Ο Βίνσεντ Ασάρο, 80 ετών σήμερα, αθωώθηκε τελικά από δικαστήριο της Νέας Υόρκης στην υπόθεση της μεγάλης ληστείας του 1978 που είχε αποτελέσει έμπνευση για την ταινία Goodfellas του Σκορσέζε. Αρκετοί ήλπιζαν πως η δίκη του Ασάρο θα έριχνε, μεταξύ άλλων, φως στη ληστεία στο αεροδρόμιο του JFK -η οποία όμως, με την αθώωσή του, παραμένει ανεξιχνίαστη.
Ο Βίνσεντ Ασάρο, 80 ετών σήμερα, αθωώθηκε τελικά από δικαστήριο της Νέας Υόρκης στην υπόθεση της μεγάλης ληστείας του 1978 που είχε αποτελέσει έμπνευση για την ταινία Goodfellas του Σκορσέζε. Αρκετοί ήλπιζαν πως η δίκη του Ασάρο θα έριχνε, μεταξύ άλλων, φως στη ληστεία στο αεροδρόμιο του JFK -η οποία όμως, με την αθώωσή του, παραμένει ανεξιχνίαστη.
Ο Ασάρο κρίθηκε αθώος και βγήκε θριαμβευτικά από το κτίριο του δικαστηρίου, υψώνοντας τα χέρια του στις κάμερες και λέγοντας «ελεύθερος». Τον βάρυναν κατηγορίες φόνου και εκβιασμού.
Ο Βίνσεντ Ασάρο, ένας από τους παλαιότερους μαφιόζους της οικογένειας Μπονάνο -μίας από τις πέντε οικογένειες της Νέας Υόρκης που συνδέονται με την Κόζα Νόστρα- δήλωσε αθώος για τα εγκλήματα αυτά που διαπράττονταν για ένα διάστημα 45 ετών από το 1968 έως το 2013.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2014, λίγο αφότου υποβλήθηκε σε τριπλό μπαϊπάς.
Η ληστεία στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης στις 11 Δεκεμβρίου 1978 είναι η μεγαλύτερη που έχει διαπραχθεί ποτέ στις ΗΠΑ, με λεία 5 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστό και 1 εκατομμύριο σε κοσμήματα, ή 20 εκατομμύρια δολάρια βάσει της αξίας του νομίσματος σήμερα.
Κανένα από τα κλοπιμαία δεν εντοπίστηκε από τις αρχές.
Τα χρήματα και τα κοσμήματα, μέσα σε ένα κιβώτιο, μεταφέρθηκαν λίγο αργότερα στη Γερμανία με πτήση της Lufthansa. Οι ληστές, ένοπλοι και με τα πρόσωπα καλυμμένα, είχαν προφανώς πολύ καλή πληροφόρηση εκ των έσω και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να αφοπλίσουν περίπου δέκα εργαζόμενους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έις Φρίλι: Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Spaceman των KISS
- Στο μικροσκόπιο ΕΕ, ΕΔΕΛ και Ελεγκτικού Συνεδρίου το πρόγραμμα Antinero – «Χάνονται» 30 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης
- Στους δρόμους οι αγρότες – Μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
- Πατίνια: Νέοι κανόνες για τη χρήση τους στην Αθήνα – Ζώνες πάρκινγκ, περιορισμοί και απαγορεύσεις
- Πυρά κομμάτων κατά Μαξίμου για το αγροτικό στη σκιά του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Οι αγρότες έχουν υποστεί κυνικότατη κλοπή»
- Ο… τυφώνας «Νίο» χτυπά το NCAA: Ιστορικό επίτευγμα για τον Νεοκλή Αβδάλα (pic, vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 11.11.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/11/kevin-wolf-33cf4x0dR3w-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442