Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δύο συλλήψεις για διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας

Σκληρό υλικό πορνογραφίας που απεικονίζει μικρά παιδιά σε σεξουαλικές πράξεις με ανήλικους, ενήλικες, ακόμα και με ζώα, είχαν στην κατοχή τους και διακινούσαν μέσω Διαδικτύου ένας 36χρονος άνεργος κι ένας 21χρονος φοιτητής, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σκληρό υλικό πορνογραφίας που απεικονίζει μικρά παιδιά σε σεξουαλικές πράξεις με ανήλικους, ενήλικες, ακόμα και με ζώα, είχαν στην κατοχή τους και διακινούσαν μέσω Διαδικτύου ένας 36χρονος άνεργος κι ένας 21χρονος φοιτητής, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Την εμπλοκή τους, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ταυτοποίησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο συμμετοχής της σε παγκόσμια επιχείρηση για την πάταξη του φαινομένου.

Στην πρώτη περίπτωση διενεργήθηκαν διαδικτυακές έρευνες σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά την ψηφιακή ανάλυση, βρέθηκαν εντός της ελληνικής Επικράτειας ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του Διαδικτύου, που κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων (οπτικοακουστικό υλικό-βίντεο).

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Σε αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνά της, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπίστωσε ότι το επίμαχο ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση Διαδικτύου αντιστοιχούσε σε 36χρονο, κάτοικο Καλλιθέας Αττικής.

Κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη την Τρίτη στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, και διεξήγαγε έρευνα στα ψηφιακά μέσα που κατείχε. Σε επιτόπιο έλεγχο, στο laptop του που κατασχέθηκε, βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία με σκληρότατο οπτικοακουστικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, που αναπαριστούσε ανήλικα παιδιά, ηλικίας έως και περίπου έξι ετών, σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες, έως και με ζώα.

Στη δεύτερη περίπτωση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που εδρεύει στις ΗΠΑ ότι χρήστες του Διαδικτύου εντός της ελληνικής Επικράτειας, με χρήση 30 ηλεκτρονικών ιχνών, κατέχουν και έχουν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Η έρευνα έφερε στο φως πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε σύνδεση Διαδικτύου που αντιστοιχούσε στον 21χρονο φοιτητή.

Σε έρευνα την Πέμπτη στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι (δύο εσωτερικοί κι ένας εξωτερικός), καθώς και εξωτερικό μέσα αποθήκευσης δεδομένων (usb).

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν περίπου 50.000 χιλιάδες αρχεία-φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας, που αναπαριστούσαν σεξουαλικές πράξεις ανηλίκων κάτω των 15 ετών, είτε με άλλους ανήλικους, είτε με ενήλικες.

Επιπλέον, βρέθηκε εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό, μέσω του οποίου ο 21χρονος είχε πρόσφορο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων για να το βλέπουν χρήστες συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Αυτό του παρείχε τη δυνατότητα να κρατά είτε στιγμιαίες απεικονίσεις (print screens), είτε βίντεο από τους τυχαίους χρήστες που συνδέονταν μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Και στις δύο περιπτώσεις τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, ο 36χρονος και ο 21χρονος οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024