Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεμινίστρια «μιλά» μέσα από ταινία της για τα δικαιώματα των αντρών

Φεμινίστρια «μιλά» μέσα από ταινία της για τα δικαιώματα των αντρών

Ελισάβετ Σταμοπούλου Ερευνά τα δικαιώματα και τις πολιτικές που πλαισιώνουν τα δύο φύλα, δέχεται όμως σφοδρές κριτικές. Με τσουχτερά σχόλια υποδέχτηκε η φεμινιστική και διαδικτυακή κοινότητα το εγχείρημα φεμινίστριας και κινηματογραφικής παραγωγού που αποφάσισε να δημιουργήσει ντοκιμαντέρ για το κίνημα των δικαιωμάτων των αντρών. Η Κέισι Τζέι, που κατά το παρελθόν είχε σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Ερευνά τα δικαιώματα και τις πολιτικές που πλαισιώνουν τα δύο φύλα, δέχεται όμως σφοδρές κριτικές. Με τσουχτερά σχόλια υποδέχτηκε η φεμινιστική και διαδικτυακή κοινότητα το εγχείρημα φεμινίστριας και κινηματογραφικής παραγωγού που αποφάσισε να δημιουργήσει ντοκιμαντέρ για το κίνημα των δικαιωμάτων των αντρών.

Η Κέισι Τζέι, που κατά το παρελθόν είχε σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για τη σεξουαλική αγωγή και τους γάμους των ομοφυλοφίλων, συνάντησε μια σειρά από προβλήματα με την ανακοίνωση του εγχειρήματός της που τιτλοφορείται The Red Pill.

«Δεν μπορούσαμε να βρούμε εκτελεστικούς παραγωγούς που να θέλουν να ρίξουν μια ματιά σε μια ισορροπημένη προσέγγιση, αλλά βρήκαμε άτομα που επιθυμούσαν να δουλέψουν πάνω σε μια φεμινιστικού περιεχομένου ταινία», αναφέρει η Τζέι στην ιστοσελίδα Breitbart αποκρούοντας τις βολές που έχει δεχτεί.

«Άρχισα να βλέπω την προκατάληψη που επικρατεί γύρω από τις αντρικές και γυναικείες ταινίες. Δεν υπάρχουν κατηγορίες για τις αντρικές, ενώ για τις μειονότητες και τις γυναίκες υπάρχουν αρκετές κατηγορίες στον κινηματογράφο. Έτσι λοιπόν, δημιούργησα μια ταινία για τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικά, αλλά ήρθα αντιμέτωπη με την απόρριψη», επισημαίνει, ακόμη, ρίχνοντας φως στους λόγους δημιουργίας του ντοκιμαντέρ της.

Έχασε χορηγούς, αλλά απευθύνθηκε στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter από όπου κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 204 εκατομμύρια δολάρια.

Σχεδίαζε αρχικά να αναδείξει τα δικαιώματα των αντρών μέσα από ένα φεμινιστικό πρίσμα, καθώς όμως ανέπτυσσε το εγχείρημα άλλαξε γνώμη.

Η σελίδα του Kickstarter αναφέρει ότι η ταινία υπόσχεται ένα εντελώς διαφορετικό ταξίδι. «Η αυτοαποκαλούμενη φεμινίστρια Κέισι Τζέι μεταφέρεται στον μυστηριώδη κόσμο του κινήματος των δικαιωμάτων των αντρών. Το The Red Pill ξεναγεί το κοινό στα μονοπάτια της Τζέι μέσα από τους χαρακτήρες που γνώρισε και τις εκδηλώσεις που επισκέφτηκε, ενώ καταγράφει τη διαδικασία της προσωπικής της μετάβασης στον κόσμο των δικαιωμάτων των αντρών».

Η στάση της Τζέι δυσαρέστησε αρκετές φεμινίστριες, ενώ ενεπλάκη σε διαδικτυακή λογομαχία με τον Ντέιβιντ Φούτρελ που έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα We Hunted the Mammoth με σκοπό την παρουσίαση του μισογυνισμού.

«Οι δημοσιευμένες σκηνές από την ταινία σας μοιάζουν πολύ περισσότερο με προπαγάνδα παρά με μια ειλικρινή ματιά στο κίνημα των δικαιωμάτων των αντρών», φέρεται να είναι μια από τις φράσεις με τις οποίες εγκαλεί ο Φούτρελ την Τζέι για το εγχείρημά της.

entertainment.in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024