Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμφισβητεί o Πάνος Λάμπρου την ύπαρξη επίμαχων διαλόγων

Αμφισβητεί o Πάνος Λάμπρου την ύπαρξη επίμαχων διαλόγων

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Πανούσης φτάνει στο σημείο να δίνει ανθρώπους με κυνικό τρόπο στην Εισαγγελία, καταγράφοντας διαλόγους που δεν ξέρω πώς τους βρήκε, των οποίων και αμφισβητώ την ύπαρξη», δήλωσε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου. Στο μεταξύ, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η εργασιακή σχέση του Πάνου Λάμπρου με το υπουργείο υπό την ιδιότητά του ως μετακλητού υπαλλήλου έχει λήξει.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Πανούσης φτάνει στο σημείο να δίνει ανθρώπους με κυνικό τρόπο στην Εισαγγελία, καταγράφοντας διαλόγους που δεν ξέρω πώς τους βρήκε, των οποίων και αμφισβητώ την ύπαρξη», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου.

«Απορώ γιατί δεν προχώρησε σε αυτές τις καταγγελίες τους επτά μήνες που ήταν υπουργός», σημείωσε.

«Όσοι με γνωρίζουν και γνωρίζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν ότι δουλεύουμε χρόνια για τα δικαιώματα των κρατουμένων, δεν είναι προσωπικές μου απόψεις αυτές», συμπλήρωσε ο κ. Λάμπρου, επισημαίνοντας ότι αυτό που στην πραγματικότητα αμφισβητείται είναι το δικαίωμα και η υποχρέωση της Πολιτείας να έχει μια ανοιχτή επικοινωνία με τους κρατούμενους.

«Το στίγμα αυτής της κατεύθυνσης, όμως, έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με την παρουσία του στις φυλακές Διαβατών, για τα εγκαίνια εκεί μιας θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ», προσέθεσε, μιλώντας για το διαφορετικό όραμα που έχει αυτή η κυβέρνηση για το σωφρονιστικό σύστημα.

«Στόχος μας είναι όταν οι κρατούμενοι βγαίνουν στην κοινωνία να ζουν με αξιοπρέπεια και να μην ξαναμπούν ποτέ στη φυλακή», είπε.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Έχει λήξει η εργασιακή σχέση με τον Π.Λάμπρου

Στο μεταξύ, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η εργασιακή σχέση του Πάνου Λάμπρου με το υπουργείο υπό την ιδιότητά του ως μετακλητού υπαλλήλου έχει λήξει από τις 28/8/2015.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Λάμπρου, «μετέχει όμως αμισθί σε ομάδα εργασίας που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δομών υγείας στο σωφρονιστικό σύστημα και το έργο της οποίας ολοκληρώνεται στις 31/12/2015».

«Με την ιδιότητα αυτή, κατόπιν απόφασης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνου Κοσμάτου, εγκρίθηκε η μετάβαση του κ. Λάμπρου σιδηροδρομικώς στη Θεσσαλονίκη (1/11/2015 – 3/11/2015) για δραστηριότητα που εμπίπτει στον παραπάνω σκοπό» καταλήγει.

Π.Ρήγας: Οι εκτιμήσεις του κ. Πανούση αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας

«Οι εκτιμήσεις του κ. Πανούση για την εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας» δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Έχει νομίζω αποδειχθεί και είναι κατανοητό από τον ελληνικό λαό πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν είχε ποτέ σχέση αλλά και είναι αντίθετος με κάθε μορφή τρομοκρατίας» υπογράμμισε.

«Μπορεί να δημιούργησε μια αίσθηση δημοσιογραφικά για ένα 48ωρο, αλλά τέτοια ζητήματα είναι επιπόλαιο να τα χειρίζεσαι κατ’ αυτό τον τρόπο» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας «αν ο κ.Πανούσης τα γνώριζε αυτά και είχε όντως δεχτεί απειλές την περίοδο που ήταν υπουργός, θα έπρεπε να είχε ο ίδιος διαχειριστεί την κατάσταση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024