
Σόιμπλε: Στόχος να δοθούν τα 10 δισ. ευρώ ώς την επόμενη εβδομάδα
Την επιθυμία του να καταβληθούν στην Ελλάδα τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της έως την αρχές της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο Β.Σόιμπλε. «Προσπαθούμε να καταστήσουμε δυνατή την πληρωμή των 10 δισεκ. ευρώ, τα οποία συμφωνήσαμε κατ’ αρχήν, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας», τόνισε από τις Βρυξέλλες.
Την επιθυμία του η ευρωζώνει να καταβάλει στην Ελλάδα τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της έως την αρχές της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο Β.Σόιμπλε.
«Προσπαθούμε να καταστήσουμε δυνατή την πληρωμή των 10 δισεκ. ευρώ, που έχουμε συμφωνήσει επί της αρχής, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας», τόνισε από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, ο γερμανός υπουργός.
Ο γερμανός υπουργός δήλωσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ έχουν πραγματοποιήσει μια βασική συζήτηση για το πιθανό δημοψήφισμα της Βρετανίας για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, προσθέτοντας, όμως, ότι οι συνομιλίες για το θέμα αυτό δεν αφορούν τους υπουργούς Οικονομικών.
«Πρώτα ας δούμε τι γράφει ο (Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ) Κάμερον. Στη συνέχεια θα διεξαχθούν διαπραγματεύσεις, αλλά όχι στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών», δήλωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Νέο μακελειό στο Σουδάν: 28 νεκροί και 23 τραυματίες από επίθεση με drone σε αγορά
- Λανουά: Μόλις 12 από τους 31 διαθέσιμους elite διαιτητές ήρθαν στη Super League
- Μπαίνει «κόφτης» ταχύτητας στα πατίνια – Τα μέτρα που εξετάζονται
- Η Βαρκελώνη διπλασιαζει τα τέλη για τους επισκέπτες από κρουαζιέρες για να χτυπήσει τον υπερτουρισμό
- Θα αποφύγει τη μείωση επιτοκίων η Fed – Τι δείχνει δημοσκόπηση του Reuters
- Ο Αντσελότι εξηγεί γιατί πήρε τον Νεϊμάρ στο Μουντιάλ – Έκλαψε ο σταρ της Σάντος μαθαίνοντας τα νέα
