
Με ισόβια απειλούνται πέντε διεθνείς παίκτες του Νεπάλ για στημένους αγώνες
Το Ειδικό δικαστήριο του Νεπάλ απηύθυνε κατηγορία σε πέντε διεθνείς ποδοσφαιριστές της χώρας για «προδοσία», λόγω της εμπλοκής τους σε υποθέσεις χειραγώγησης αγώνων στην προκριματική φάση του τελευταίου Μουντιάλ, το 2011. Μεταξύ των εγκαλουμένων συγκαταλέγονται ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Σάγκαρ Τάπα, και ο τερματοφύλακας, Ρίτες Τάπα. Οι ποδοσφαιριστές κατηγορούνται σύμφωνα με ένα άρθρο του νόμου για «εγκλήματα κατά του κράτους», με τη μέγιστη ποινή για το αδίκημα να προβλέπει ισόβια κάθειρξη.
Το Ειδικό δικαστήριο του Νεπάλ απηύθυνε κατηγορία σε πέντε διεθνείς ποδοσφαιριστές της χώρας για «προδοσία», λόγω της εμπλοκής τους σε υποθέσεις χειραγώγησης αγώνων στην προκριματική φάση του τελευταίου Μουντιάλ, το 2011.
Μεταξύ των εγκαλουμένων συγκαταλέγονται ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Σάγκαρ Τάπα, και ο τερματοφύλακας, Ρίτες Τάπα. Οι ποδοσφαιριστές κατηγορούνται σύμφωνα με ένα άρθρο του νόμου για «εγκλήματα κατά του κράτους», με τη μέγιστη ποινή για το αδίκημα να προβλέπει ισόβια κάθειρξη.
Οι πέντε ποδοσφαιριστές συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα, όταν η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε μεγάλα χρηματικά ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους από τα «ύποπτα» παιχνίδια.
Ο δικηγόρος ενός από τους παίκτες, πάντως, δήλωσε ότι ο πελάτης του αρνείται όλες τις κατηγορίες, την ώρα που οι εισαγγελείς επιδιώκουν να επιτύχουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.
«Ελπίζουμε ότι η αλήθεια θα λάμψει» δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από το Ειδικό Δικαστήριο στην πρωτεύουσα Κατμαντού, ο Σάγκαρ Τάπα. Οι πέντε ποδοσφαιριστές κρατούνται, ενώ ένας φυσιοθεραπευτής της Εθνικής ομάδας θεωρείται φυγάς.
Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί όταν ο δικαστής θα αποφασίσει αν οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση ή θα αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση.
Οι παίκτες κατηγορούνται για παραβίαση ενός νόμου του 1989, βάσει του οποίου «έθεσαν σε κίνδυνο παράνομα την κυριαρχία του Νεπάλ, την ακεραιότητα ή την εθνική ενότητα», όπως δήλωσε ο γραμματέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Μπαντρακαλί Πόκαρελ.
Ο ίδιος, μιλώντας στο AFP, πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση έχει χρεώσει τους πέντε ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα με το αδίκημα της προδοσίας και ζήτησε ποινή ισόβιας κάθειρξης ως τιμωρία».
Οι συγκεκριμένοι παίκτες φέρονται να έχασαν σκόπιμα πολλά παιχνίδια το 2011, στο πλαίσιο της ανεπιτυχούς προσπάθειας του Νεπάλ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, το 2014.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Πρόστιμο 22 εκατομμύρια ευρώ στη Shein για παραβάσεις διατάξεων περί προστασίας καταναλωτή
- Πανελλαδικές 2026: Μαθητής στα Χανιά πιάστηκε με σκονάκι – Μηδενίστηκε το γραπτό του
- NBA Europe: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα υπερλίγκα τον Οκτώβριο του 2027
- Άνδρας στην Τουρκία έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου χωρίς να το καταλάβει
- Τραμπ: Δεν χρειαζόμαστε χερσαίες δυνάμεις στο Ιράν – Τα πάμε καλά με τον Χαμενεΐ, δεν αποκλείω να συναντηθούμε
- Λάκης Λαζόπουλος: «Αισθάνομαι μία ικανοποίηση ότι η ‘κατάδυση’ που έκανα πήγε καλά»




