Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Με ισόβια απειλούνται πέντε διεθνείς παίκτες του Νεπάλ για στημένους αγώνες

Με ισόβια απειλούνται πέντε διεθνείς παίκτες του Νεπάλ για στημένους αγώνες

Το Ειδικό δικαστήριο του Νεπάλ απηύθυνε κατηγορία σε πέντε διεθνείς ποδοσφαιριστές της χώρας για «προδοσία», λόγω της εμπλοκής τους σε υποθέσεις χειραγώγησης αγώνων στην προκριματική φάση του τελευταίου Μουντιάλ, το 2011. Μεταξύ των εγκαλουμένων συγκαταλέγονται ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Σάγκαρ Τάπα, και ο τερματοφύλακας, Ρίτες Τάπα. Οι ποδοσφαιριστές κατηγορούνται σύμφωνα με ένα άρθρο του νόμου για «εγκλήματα κατά του κράτους», με τη μέγιστη ποινή για το αδίκημα να προβλέπει ισόβια κάθειρξη.

Το Ειδικό δικαστήριο του Νεπάλ απηύθυνε κατηγορία σε πέντε διεθνείς ποδοσφαιριστές της χώρας για «προδοσία», λόγω της εμπλοκής τους σε υποθέσεις χειραγώγησης αγώνων στην προκριματική φάση του τελευταίου Μουντιάλ, το 2011.

Μεταξύ των εγκαλουμένων συγκαταλέγονται ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Σάγκαρ Τάπα, και ο τερματοφύλακας, Ρίτες Τάπα. Οι ποδοσφαιριστές κατηγορούνται σύμφωνα με ένα άρθρο του νόμου για «εγκλήματα κατά του κράτους», με τη μέγιστη ποινή για το αδίκημα να προβλέπει ισόβια κάθειρξη.

Οι πέντε ποδοσφαιριστές συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα, όταν η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε μεγάλα χρηματικά ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους από τα «ύποπτα» παιχνίδια.

Ο δικηγόρος ενός από τους παίκτες, πάντως, δήλωσε ότι ο πελάτης του αρνείται όλες τις κατηγορίες, την ώρα που οι εισαγγελείς επιδιώκουν να επιτύχουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.

«Ελπίζουμε ότι η αλήθεια θα λάμψει» δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από το Ειδικό Δικαστήριο στην πρωτεύουσα Κατμαντού, ο Σάγκαρ Τάπα. Οι πέντε ποδοσφαιριστές κρατούνται, ενώ ένας φυσιοθεραπευτής της Εθνικής ομάδας θεωρείται φυγάς.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί όταν ο δικαστής θα αποφασίσει αν οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση ή θα αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση.

Οι παίκτες κατηγορούνται για παραβίαση ενός νόμου του 1989, βάσει του οποίου «έθεσαν σε κίνδυνο παράνομα την κυριαρχία του Νεπάλ, την ακεραιότητα ή την εθνική ενότητα», όπως δήλωσε ο γραμματέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Μπαντρακαλί Πόκαρελ.

Ο ίδιος, μιλώντας στο AFP, πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση έχει χρεώσει τους πέντε ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα με το αδίκημα της προδοσίας και ζήτησε ποινή ισόβιας κάθειρξης ως τιμωρία».

Οι συγκεκριμένοι παίκτες φέρονται να έχασαν σκόπιμα πολλά παιχνίδια το 2011, στο πλαίσιο της ανεπιτυχούς προσπάθειας του Νεπάλ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, το 2014.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024