Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα 5 αγαπημένα μέρη για τσάι στην Αθήνα

Τα 5 αγαπημένα μέρη για τσάι στην Αθήνα

Μαντώ Σιώμου Το τσάι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως, που μας χαρίζει ταυτόχρονα, ζεστασιά και απόλαυση τον χειμώνα, και δροσιά το καλοκαίρι. Σύμφωνα με το θρύλο, ανακαλύφθηκε τυχαία από τον κινέζο αυτοκράτορα Σεν Νουνγκ, το 2737 π.Χ. και για χιλιετίες χρησιμοποιούνταν περισσότερο ως ιατρικό. Πλέον, αποτελεί καθημερινό ρόφημα με πολλούς να το […]

Μαντώ Σιώμου

Το τσάι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως, που μας χαρίζει ταυτόχρονα, ζεστασιά και απόλαυση τον χειμώνα, και δροσιά το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το θρύλο, ανακαλύφθηκε τυχαία από τον κινέζο αυτοκράτορα Σεν Νουνγκ, το 2737 π.Χ. και για χιλιετίες χρησιμοποιούνταν περισσότερο ως ιατρικό. Πλέον, αποτελεί καθημερινό ρόφημα με πολλούς να το προτιμούν από τον καφέ. Στην Ιαπωνία η ιεροτελεστία του, γνωστή και ως Sado, κρατάει μια ώρα.

Στην Αθήνα, οι λάτρεις του τσαγιού, μπορούνε να το βρούνε σε ποικίλες και ιδιαίτερες γεύσεις, σε διάφορες όμορφες και ατμοσφαιρικές γωνιές της πόλης.

Το Τσάι, Λυκαβηττού & Αλεξάνδρου Σούτσου 19, Κολωνάκι

Ανακαινισμένο και λιτά διακοσμημένο, με το ξύλο να κυριαρχεί σχεδόν παντού, «το Τσάι» σε εισάγει αμέσως στην ανατολίτικη αισθητική του χώρου, που εξυμνεί την ιαπωνική παράδοση. Σε ένα ήρεμο και ζεστό περιβάλλον, μπορείς να δοκιμάσεις τις δεκάδες ποικιλίες τσαγιού, που προμηθεύονται κυρίως από τη Σρι Λάνκα, καθώς και τις καινούργιες αλμυρές και γλυκές γεύσεις του καταλόγου. Επίσης, στον χώρο μπορείς να χαζέψεις τις πολλές τσαγιέρες και να κάνεις… κούνια.

Παιωνία, Βρυσακίου 13 & Κλάδου , Πλάκα

Οι μεθυστικές μυρωδιές σε προσκαλούν μέσα στο νεοκλασικό κτίριο, με την διακριτική επιγραφή «Παιωνία, βοτανοπωλείον – τεϊοποιείον». Μέσα θα αντικρίσεις ένα χαλαρωτικό χώρο με απαλή μουσική, που ενδείκνυται για την ανάγνωση βιβλίου. Στην «Παιωνία», θα δοκιμάσεις περίπου 80 είδη τσαγιού, τα οποία συνοδεύονται με σπιτικά γλυκά, φρούτα και άλλα πολλά. Αποτελεί σίγουρα μια ξεχωριστή επιλογή, καθώς ανά διαστήματα διοργανώνει μικρές πολιτιστικές βραδιές.

Στροφές, Χάμιλτον 7, Πλ.Βικτωρίας, Αθήνα

Άνοιξε τις πόρτες του πριν 30 χρόνια περίπου και αποτελεί το πρώτο τεϊοποτείο, όπως αυτοαποκαλείται, της Αθήνας, ενώ συγχρόνως είχε και την ιδιότητα μουσικού καφενείου. Ένα ιδιαίτερο και φιλικό περιβάλλον με αφίσες στους τοίχους, κεντήματα και τραπεζάκια με παλιές καρτ ποστάλ που είναι φτιαγμένα από κλασικές ραπτομηχανές singer, σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Στις «Στροφές», θα ζαλιστείς… καθώς προσπαθείς να επιλέξεις ανάμεσα από τις 100 ποικιλίες τσαγιού που συνοδεύονται πολλές φορές από σπιτικό λικέρ. Μέχρι να αποφασίσεις μπορείς να διαβάσεις από τα παλιά περιοδικά που διακοσμούν τον χώρο, όπως τα Μαφάλντα και ΣΙΝΕΜΑ.

L’ arret du temps, Βασ.Αλεξάνδρου 7, Ιλίσια

Στο μικρό bistro καφέ, «L’ arret du temps», ο χρόνος σταματά… και μπορείς να επικεντρωθείς στις διάφορες μυρωδιές των τσαγιών που σερβίρονται σε «κεντητά» σερβίτσια. Ο χώρος είναι πολύ προσεγμένος και όμορφος, και διαχωρίζεται σε καπνίζοντες και μη. Το μενού προσφέρει επίσης, σοκολάτες, γλυκά και ελαφριά κουζίνα. Ενώ τις νύχτες είναι μια ευκαιρία να ξεφύγεις από την καθημερινή μονοτονία, μέσα από τους νοσταλγικούς ήχους του βινυλίου.

Βubbletale, Αιόλου 17 και Ερμού, Αθήνα

Τα μάτια σου κάνουν «μπουρμπουλήθρες» όταν αντικρίζεις αυτό το μικρό αλλά γουστόζικο, και κυρίως παιχνιδιάρικο μαγαζί. Ένας πολύχρωμος χώρος που θυμίζει τσίρκο, συνδυάζει καθημερινές λιχουδιές με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο, προσθέτοντας στο ρόφημα τόσο γευστική όσο και διασκεδαστική νότα. Μπορείς να πιείς πράσινο, μαύρο και κόκκινο τσάι, σε διάφορες γεύσεις και με δεκάδες συνδυασμούς από ζουμερές μπουρμπουλήθρες, marshmallows, γλειφιτζούρια, καραμέλες και τριμμένη γκοφρέτα.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024