Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Range Rover Evoque Cοnvertible 2016: Ανοιχτό... σε περιπέτειες

Range Rover Evoque Cοnvertible 2016: Ανοιχτό… σε περιπέτειες

Πιστή στην υπόσχεσή της η βρετανική φίρμα αποκάλυψε την ανοιχτή εκδοχή του μικρού lifestyle SUV της, προσθέτοντας μια ακόμα επιλογή με στυλ στο οπλοστάσιό του.


Έχοντας γνωστοποιήσει ήδη από το 2012, με ένα αντίστοιχο concept car την πρόθεσή της να λανσάρει μια ανοιχτή εκδοχή του μικρού της SUV, η βρετανική φίρμα κάνει το επόμενο βήμα αποκαλύπτοντας το Evoque Cοnvertible ως έκδοση παραγωγής.

Διατηρώντας ανέπαφο το γνώριμο σχεδιαστικό αποτύπωμα της κλειστής εκδοχής του, το Evoque Cοnvertible αποχωρίζεται την μεταλλική σταθερή οροφή προς όφελος μιας ηλεκτρικά αναδιπλούμενης υφασμάτινης η οποία σχεδιάστηκε με γνώμονα να «διαταράξει» τις γνωστές ισορροπίες στη σιλουέτα του βρετανικού SUV.

Παρ’ όλα αυτά το μήκος του έχει αυξηθεί φτάνοντας τα 4,370 μέτρα μήκος ενώ οριακά αυξημένο είναι και το πλάτος. Η ενίσχυση της στρεπτικής ακαμψίας του πλαισίου έχει διαμορφώσει το βάρος σε 1.936 κιλά.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της υφασμάτινης οροφής ανοίγει και κλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού στην κεντρική κονσόλα, μια διαδικασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ταχύτητες έως και 48 χλμ./ώρα, ενώ σε ό,τι αφορά το χρόνο, η απαιτούνται 18 δευτερόλεπτα για να ανοίξει και 21 δευτερόλεπτα για να ξαναβρεθεί στη θέση της.

H βρετανική φίρμα υπόσχεται, χάρη στην ενισχυμένη ηχομόνωση, ότι η απουσία μεταλλικής οροφής δεν θα επηρεάσει την παρεχόμενη άνεση του Evoque, ενώ η παρουσία ενός αποσπώμενου πίσω ανεμοθραύστη εγγυάται μια πιο ευχάριστη εμπειρία ακόμα και όταν η οροφή είναι ανοιχτή. Σε ό,τι αφορά την πρακτικότητα, η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ περιορίζεται σε 251 λίτρα όταν η οροφή είναι ανοιχτή.

Το Evoque Convertible εξοπλίζεται με αλουμινένιες μπάρες προστασίας οι οποίες αναδύονται σε 90 χιλιοστά του δευτερολέπτου προστατεύοντας τους επιβαίνοντες σε περίπτωση ανατροπής.

Επιπλέον, το ανοιχτό SUV επωφελείται από ένα νέο «σετ» αερόσακων κεφαλής και θώρακος οδηγού και συνοδηγού ενώ, τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου διασφαλίζουν ότι τα συστήματα ασφαλείας θα ενεργοποιηθούν μόνο σε περίπτωση ανάγκης και όχι κατά την περιπλάνηση σε κάποια απαιτητική off-road διαδρομή.

Εκτός από τις προφανείς αλλαγές που επιβάλλει η απουσία σταθερής οροφής στη σχεδίαση το Evoque Convertible προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής φωτιστικών σωμάτων Xenon ή LED τα οποία επωφελούνται από διαφορετικό σχεδιασμό σε σχέση το μέχρι σήμερα γνωστό Evoque. Ανεξαρτήτως επιλογής για τα κεντρικά φωτιστικά σώματα το Evoque Convertible διαθέτει πίσω φωτιστικά σώματα και φώτα η ημέρας τεχνολογίας LED στο βασικό του εξοπλισμό.

Το εσωτερικό του βρετανικού SUV μιμείται αυτό της κλειστής έκδοσης, ωστόσο στον προαιρετικό του εξοπλισμό προστίθεται η δυνατότητα επιλογής του αναβαθμισμένου σύστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με οθόνη αφής 10,2 ιντσών, ενώ την εξοπλιστική του εικόνα συμπληρώνει η παρουσία στοιχείων όπως το climate control για το πίσω κάθισμα, Wi-Fi hotspot, κάμερα οπισθοπορείας, Android Auto και Apple CarPlay για τη σύνδεση έξυπνων συσκευών.

Το παρών δίνουν όλα τα γνωστά συστήματα υποβοήθησης για πιο απαιτητικές διαδρομές συμπεριλαμβανομένου του Terrain Response με τα τέσσερα προγράμματα οδήγησης που εγγυώνται την μέγιστη πρόσφυση αναλόγως την επιφάνεια κίνησης, Hill Descent Control και Hill Start Assist.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων, αντικατοπτρίζει αυτή του Evoque Coupe, προσφέροντας τετρακύλινδρους diesel και βενζίνης τεχνολογίας Ingenium με απόδοση 150 και 180 ίππων σε ό,τι αφορά τα diesel μοτέρ και 240 ίππους από τον υπετροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης. Τις προδιαγραφές του συμπληρώνει το σύστημα τετρακίνησης το οποίο συνδυάζεται de facto με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.

auto.in.gr

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024