Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαξίμου προς Πανούση: Στη Δικαιοσύνη, και όχι στα ΜΜΕ, οι καταγγελίες

Μαξίμου προς Πανούση: Στη Δικαιοσύνη, και όχι στα ΜΜΕ, οι καταγγελίες

«Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη» αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί σχεδίου φυσικής και πολιτικής εξόντωσής του. Παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τοποθέτηση Τσίπρα ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη» αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί σχεδίου φυσικής και πολιτικής εξόντωσής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επικοινώνησε με τον κ. Πανούση, θέτοντας του το ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσε αρμοδίως από τη στιγμή που θεώρησε ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του. Επίσης κατά πληροφορίες, ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι αστυνομικό.

Κυβερνητικοί κύκλοι επανέρχονταν στην παράμετρο που τονίστηκε και στο σχετικό δελτίο Τύπου από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι αυτά τα ζητήματα είναι πολύ σημαντικά για να τα αναπτύσσει ο κ. Πανούσης στα ΜΜΕ, αντί να καταθέτει τις καταγγελίες του επίσημα στη Δικαιοσύνη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το θέμα του κ. Πανούση στο περιθώριο των συσκέψεων που έχει από το πρωί της Κυριακής για τη διαπραγμάτευση και το προσφυγικό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο Γιάννης Πανούσης σχολιάζοντας στο «Βήμα» την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει: «Αν ο πρωθυπουργός με παροτρύνει να καταθέσω στη Δικαιοσύνη ονόματα και απειλές που δέχτηκα ασφαλώς και θα το κάνω».

«Το γεγονός ότι δεν δέχτηκα ούτε ένα τηλεφώνημα από κυβερνητικό στέλεχος και συνεπώς ότι η κυβέρνηση σιώπησε έως τώρα από τις καταγγελίες ότι απειλείται η ζωή μου, αυτό πρέπει να προβληματίσει» είχε δηλώσει νωρίτερα ο ίδιος.

Ο Γιάννης Πανούσης κάνει λόγο για σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης.

Όπως αποκαλύπτει, όσα γνωρίζει και όσα έχει ζήσει τα έχει καταγράψει σε ένα βιβλίο με ψευδώνυμα, ενώ για την προσωπική του ασφάλεια αλλά και της οικογένειάς του έχει καταθέσει τα πραγματικά ονόματα σε συμβολαιογράφο.

«Το κείμενό μου καθιστά φανερό τι έχει γίνει. Τι έχει γίνει δηλαδή στο παρασκήνιο. Όχι στο προσκήνιο. Τι έχει γίνει με την τρομοκρατία, πού υπάρχουν διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία και με ποιόν τρόπο αυτοί οι πολιτικοί απειλούν εμένα. Γιατί απειλούν τη ζωή μου» δηλώνει μιλώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Καταγγέλλει ευθείες απειλές από οργανωμένες ομάδες με έδρα τις φυλακές, τρομοκράτες αλλά και από κυκλώματα μέσα στην αστυνομία.

«Τα όσα καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες για την κατάσταση στις φυλακές, αλλά και την Αστυνομία, αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές. Ο Πρωθυπουργός υποχρεούται να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του και η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης και ταυτόχρονα τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις καταγγελίες ζητούν επίσης αμφότεροι ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024