Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Κάιρο εξετάζει «κάθε σενάριο» για τη συντριβή -και βάλλει κατά του εξωτερικού

Το Κάιρο εξετάζει «κάθε σενάριο» για τη συντριβή -και βάλλει κατά του εξωτερικού

«Ακούστηκε θόρυβος στο τελευταίο δευτερόλεπτο της πτήσης»: Αυτό ήταν το μοναδικό στοιχείο που είχε να παρουσιάσει επίσημα η Αίγυπτος από τις μέχρι τώρα έρευνες για τη συντριβή στο Σινά, βάσει των μαύρων κουτιών, επαναλαμβάνοντας πως είναι ακόμη «πολύ νωρίς για εκτιμήσεις». Παράλληλα, το Κάιρο δεν κρύβει τη δυσφορία του για τις αναφορές (που προέρχονται από ΗΠΑ και Βρετανία) για ενδεχόμενο βόμβας, λέγοντας πως δεν έχει λάβει στοιχεία που μπορεί να αφορούν την έρευνα.

«Ακούστηκε θόρυβος στο τελευταίο δευτερόλεπτο της πτήσης»: Αυτό ήταν το μοναδικό στοιχείο που είχε να παρουσιάσει επίσημα η Αίγυπτος από τις μέχρι τώρα έρευνες για τη συντριβή στο Σινά, βάσει των μαύρων κουτιών, επαναλαμβάνοντας πως είναι ακόμη «πολύ νωρίς για εκτιμήσεις».

Μεταξύ άλλων, θα εξεταστούν και οι κάμερες του αεροδρομίου και θα ανακριθούν όσοι υπάλληλοι είχαν σχέση με τη διαχείριση της πτήσης πριν απόγειωθεί από το Σαρμ αλ-Σεΐχ.

Παράλληλα, το Κάιρο δεν κρύβει τη δυσφορία του για τις αναφορές (που προέρχονται από ΗΠΑ και Βρετανία) για ενδεχόμενο βόμβας, λέγοντας πως δεν έχει λάβει στοιχεία που μπορεί να αφορούν την έρευνα.

Την ίδια ώρα, Ρωσία και Βρετανία συνεχίζουν τις προσπάθειες να επαναπατρίσουν τους χιλιάδες υπηκόους τους που έχουν πάει για διακοπές στο θέρετρο του Σαρμ αλ-Σεΐχ.

Η αιγυπτική πλευρά προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου σε συνέντευξη Τύπου για τη μέχρι τώρα πορεία της έρευνας στη συντριβή της πτήσης KGL9268 της ρωσικής Metrojet στη χερσόνησο του Σινά.

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής ερευνητικής επιτροπής, Αϊμάν αλ Μουκαντάμ, επιβεβαίωσε τα όσα είχε διαρρεύσει και ήθελαν το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά να καταγράφει ισχυρό θόρυβο ή κρότο.

«Καταγράφηκε ισχυρός θόρυβος στο τελευταίο δευτερόλεπτο» της πτήσης ανέφερε ο αλ Μουκαντάμ.

Ο αξιωματούχος υπογράμμισε ωστόσο ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς» για να αντληθούν συμπεράσματα ή να δημοσιευτούν εκτιμήσεις.

Οι ερευνητές, τόνισε, «εξετάζουν κάθε σενάριο».

Από την Πέμπτη, αναφορές στα ξένα ΜΜΕ επικαλούνται αξιωματούχους ξένων μυστικών υπηρεσιών βάσει των οποίων υποστηρίζεται ότι είχαν υποκλαπεί συνομιλίες μεταξύ ενόπλων στη Χερσόνησο του Σινά που φαίνεται να δείχνουν προς την κατεύθυνση βομβιστικής επίθεσης, με εκρητικό μηχανισμό στις αποσκευές.

Το Κάιρο, διά του υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασε το Σάββατο εκ νέου την έντονή ενόχλησή του για τις αναφορές αλλά και για το ότι δεν έχει παραλάβει από το εξωτερικό στοιχεία που ενδεχομένως να σχετίζονται με την έρευνα.

Ο αιγύπτιος ΥΠΕΞ Σαμέ Σούκρι ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Αίγυπτος «είναι η πλευρά εκείνη των ερευνών που είναι πιο στενά συνδεδεμένη με τις έρευνες».

«Περιμέναμε πως πληροφορίες τεχνικής φύσης θα μας παραδίδονταν σε τεχνικό επίπεδο, αντί να δημοσιοποιούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης» τνισε.

Η Αίγυπτος συνεργάζεται ώστε να διασφαλιστούν οι ξένες χώρες πως τα μέτρα ασφαλείας στα αιγυπτιακά αεροδρόμια πληρούν τις διεθνείς προϋποθέσεις, συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024