Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκροί από ισραηλινά πυρά ηλικιωμένη Παλαιστίνια και νεαρός μετά από επιθέσεις

Νεκροί από ισραηλινά πυρά ηλικιωμένη Παλαιστίνια και νεαρός μετά από επιθέσεις

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν ηλικιωμένη Παλαιστίνια, η οποία σύμφωνα με τον στρατό επιχείρησε να τους παρασύρει με το αυτοκίνητό της στη Δυτική Όχθη, ενώ ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας και ένας δεύτερος καταζητείται αφού τραυμάτισε με μαχαίρι έναν Ισραηλινό πολίτη.

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν ηλικιωμένη Παλαιστίνια η οποία, σύμφωνα με τον στρατό, επιχείρησε να τους παρασύρει με το αυτοκίνητό της στη Δυτική Όχθη, ενώ ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας και ένας δεύτερος καταζητείται αφού τραυμάτισε με μαχαίρι έναν Ισραηλινό πολίτη.

Η έξαρση της βίας που μαίνεται εδώ και πέντε εβδομάδες στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη πυροδοτήθηκε εν μέρει από την οργή των μουσουλμάνων για την εντεινόμενη παρουσία Εβραίων πιστών στην ιερή -και για τις δύο θρησκείες- Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ.

Έντεκα Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις με μαχαίρια ή με άλλα όπλα. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων και 42 που φέρονται ότι είχαν διαπράξει ή σχεδίαζαν να διαπράξουν επιθέσεις. Πολλοί από τους Παλαιστίνιους ήταν έφηβοι.

Την Παρασκευή, κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, Παλαιστίνια ηλικίας 72 ετών επιχείρησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό της ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν τη γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε σε ισραηλινό νοσοκομείο, το οποίο λίγο αργότερα ανακοίνωσε τον θάνατό της.

Γιατροί της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου που ήταν μάρτυρες του επεισοδίου είπαν ότι η 72χρονη δέχτηκε 15 πυροβολισμούς.

Στη νότια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, σκοτώθηκε από τον στρατό Παλαιστίνιος 23 ετών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, της οργάνωσης που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.

Το θύμα, ο Σαλάμα Άμπου Τζαμάα, χτυπήθηκε από σφαίρες στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ταραχών στα ανατολικά του Χαν Γιουνές, ενώ συμμετείχε στις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν διάφορα παλαιστινιακά πολιτικά κινήματα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ταυτόχρονα, στον εβραϊκό οικισμό Μπέιτ Ελ, Ισραηλινός πολίτης τραυματίστηκε όταν του επιτέθηκε Παλαιστίνιος οπλισμένος με μαχαίρι. Ο δράστης πρόλαβε να εγκαταλείψει την περιοχή και καταζητείται από τις αρχές.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024