Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΕΤΕ: Στις 17 Νοεμβρίου η γενική συνέλευση των μετόχων

Στη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων της για τις 17 Νοεμβρίου, με θέμα τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησής της προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Στη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων της για τις 17 Νοεμβρίου, με θέμα τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησής της προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:
– Aύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας λόγω κεφαλαιοποίησης τμήματος του ειδικού αποθεματικού της, με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών με reverse split.
– Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας μέσω μείωσης της ονομαστικής αξίας των κοινών μετοχών, με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού ή εναλλακτικά με συμψηφισμό ζημιών.
– Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας για άντληση κεφαλαίων μέχρι ποσού 4,6 δισ. ευρώ, μέσω έκδοσης νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, με καταβολή σε μετρητά ή/και με εισφορά εις είδος και διάθεση αυτών αφενός για το σκέλος της αύξησης που δύναται να καλυφθεί με μετρητά από ιδιωτική τοποθέτηση σε ειδικούς επενδυτές στο εξωτερικό και με δημόσια προσφορά στην Ελλάδα ή και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
– Κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφισταμένων μετόχων για αμφότερα τα σκέλη της αύξησης.
– Παροχή εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας να εξειδικεύσει τους όρους της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένης της εξουσιοδότησης να ορίσει την τιμή διάθεσης.
– Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με την έκδοση άμεσων, μη εξασφαλισμένων και μειωμένης κατατάξεως, αόριστης διάρκειας ομολογιών μετατρέψιμων υπό αίρεση σε κοινές, άυλες, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Τράπεζα.
– Κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφισταμένων μετόχων κατά την ανάληψη των εκδιδόμενων μετατρέψιμων ομολογιών και διάθεσή τους αποκλειστικά στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας στην ως άνω ημερομηνία καλούνται οι Μέτοχοι σε Α’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 22η Νοεμβρίου 2015.
Η πώληση της Finansbank
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, οι δεσμευτικές προσφορές για τη Finansbank, τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία, αξίας 3,4 δισ. ευρώ, αναμένεται να υποβληθούν έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα.
Η ΕΤΕ ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα οτι θα πουλήσει τη Finansbank για την καλύψει το έλλειμμα κεφαλαίων που προέκυψε από τα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι εν δυνάμει αγοραστές έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον και οι τελικές δεσμευτικές προτάσεις αναμένεται να υποβληθούν έως το τέλος του μήνα, αναφέρουν στο Reuters δύο πηγές.
Φαβορί εμφανίζεται να είναι η Qatar National Bank παρότι οι τουρκικές Garanti Bank και Fibabanka ενδιαφέρονται επίσης, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley είναι οι σύμβουλοι της ΕΤΕ για την πώληση της Finansbank.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024