Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σινά: Πυκνώνουν οι υποψίες για βόμβα, «όλα εικασίες ακόμη» λέει η Μόσχα

Καθώς ανεβαίνει στη «λίστα» των σεναρίων για τη συντριβή στο Σινά το ενδεχόμενο βόμβας, το Λονδίνο καθηλώνει βρετανικά αεροσκάφη στην περιοχή αλλά η Ρωσία επιμένει πως κάθε εκτίμηση για τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφου είναι μόνο «εικασίες, στην παρούσα φάση». Κατά τον βρετανό ΥΠΕΞ, δεν μπορεί να αποκλειστεί η ISIS. Ενδεικτική του κλίματος γύρω από την υπόθεση όμως είναι αναφορά ρώσου γερουσιαστή, που κατηγόρησε το Λονδίνο για «πολιτική σκοπιμότητα» πίσω από την καθήλωση των αεροσκαφών, δείχνοντας στο Συριακό.

Καθώς ανεβαίνει στη «λίστα» των σεναρίων για τη συντριβή στο Σινά το ενδεχόμενο βόμβας, το Λονδίνο καθηλώνει βρετανικά αεροσκάφη στην περιοχή αλλά η Ρωσία επιμένει πως κάθε εκτίμηση για τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφου είναι μόνο «εικασίες, στην παρούσα φάση». Κατά τον βρετανό ΥΠΕΞ, δεν μπορεί να αποκλειστεί η ISIS.

Ενδεικτική του κλίματος γύρω από την υπόθεση όμως είναι αναφορά ρώσου γερουσιαστή, που κατηγόρησε το Λονδίνο για «πολιτική σκοπιμότητα» πίσω από την καθήλωση των αεροσκαφών, δείχνοντας στο Συριακό.

Το πρωί της Πέμπτης, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμποντ ανέφερε πως υπάρχει πιθανότητα πίσω από την συντριβή να βρίσκονται ένοπλοι που συνδέονται με την ISIS.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να έχουν ρόλο τζιχαντιστές, ο Χάμοντ ανέφερε μιλώντας στο Sky News: «Η ISIS στο Σινά διεκδίκηση την ευθύνη για την συντριβή αμέσως αφού έπεσε το αεροσκάφος». «Εξετάζουμε το σύνολο των πληροφοριών που υπάρχουν, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρισμού, και καταλήξαμε ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα» είπε ο Χάμοντ.

Το Λονδίνο ανέφερε πως από το τουριστικό θέρετρο του Σαρμ ελ Σεΐχ δεν θα εκτελεστούν βρετανικές πτήσεις μέχρι να διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ασφαλές. Η απομάκρυνση βρετανών τουριστών από το θέρετρο αναμένεται να γίνει αύριο, σύμφωνα με το Λονδίνο.

Συνολικά, βρίσκονται περίπου 20.000 στο θέρετρο της χερσονήσου του Σινά.

Ρωσία: «Κάθε θεωρία είναι προς τα παρόν μόνο εικασία»

Η ρωσική πλευρά προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας πως μέχρι να υπάρξουν στοιχεία από την έρευνα, κάθε σενάριο παραμένει ακόμη εκτίμηση.

«Κάθε θεωρία για την υπόθεση είναι στην παρούσα φάση μόνο εικασία» ανέφερε το πρωί της Πέμπτης το Κρεμλίνο.

«Δεν υπάρχει ακόμη βάση για να καταλήξουμε στα αίτια της συντριβής, πρέπει να περιμένουμε τα συμπεράσματα των ερευνητών» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Από την πλευρά του, και ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σημείωσε πως είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να αντληθούν συμπεράσματα.

Δείχνοντας ωστόσο πόσο ευαίσθητη είναι η υπόθεση, ρώσος γερουσιαστής κατηγόρησε το Λονδίνο για «πολιτική σκοπιμότητα» στην απόφασή του για τις πτήσεις.

«Υπάρχει γεωπολιτική αντίθεση στις πράξεις της Ρωσίας στη Συρία» είπε ο γερουσιαστής Κονσταντίν Κοζάτσεφ, σχετικά με την βρετανική απόφαση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024