
Διασώθηκαν περισσότεροι από 500 πρόσφυγες στα ανοιχτά της Λιβύης
Το Πολεμικό Ναυτικό της Ισπανίας διέσωσε το πρωί της Πέμπτης περίπου 500 πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη με αλιευτικό, το οποίο εντοπίστηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών. Οι 517 πρόσφυγες, μεταξύ αυτών 33 παιδιά και δύο βρέφη, εντοπίστηκαν στη θάλασσα «σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες», στοιβαγμένοι σε ένα πολύ παλιό αλιευτικό σκάφος μόλις 20 μέτρων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ισπανικό υπουργείο Άμυνας.
Το ισπανικό Πολεμικό Ναυτικό διέσωσε το πρωί της Πέμπτης περίπου 500 πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη με αλιευτικό, το οποίο εντοπίστηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών.
Οι 517 πρόσφυγες, μεταξύ αυτών 33 παιδιά και δύο βρέφη, εντοπίστηκαν στη θάλασσα «σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες», στοιβαγμένοι σε ένα πολύ παλιό αλιευτικό σκάφος μόλις 20 μέτρων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ισπανικό υπουργείο Άμυνας.
Περισυνελέγησαν από τη φρεγάτα Canarias στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης που διήρκεσε έξι ώρες, αφού εντοπίστηκαν τα ξημερώματα από ένα αεροπλάνο που πραγματοποιούσε περιπολία στη θαλάσσια περιοχή.
Οι πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βαλαντσιούνας, Γιαμπουσέλε. Μοντέρο – Ποιες είναι οι κορυφαίες μεταγραφές στη Euroleague (pics)
- Όλυμπος: Το ουσιώδες του ελληνικού πνεύματος
- Σταύρος Γεωργίου: Προφυλακίστηκε ο 28χρονος Αιγύπτιος για τη δολοφονία του ποινικολόγου
- Φορητή συσκευή μετρά σε μια ανάσα αν καίτε περισσότερα λίπη ή υδατάνθρακες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορίνθου: 25 ετών ο νεκρός – «Έγινε αντιληπτή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων»
- Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρός 62χρονος σε δυστύχημα με αλυσοπρίονο


