Φορτηγό αεροσκάφος Antonov συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο της Τζούμπα στο Νότιο Σουδάν, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, καταλήγοντας στο θάνατο τουλάχιστον 41 ατόμων. Νεκροί είναι όχι μόνο οι περισσότεροι επιβαίνοντες, αλλά και όσοι στο έδαφος βρέθηκαν στο «πέρασμα» του αεροσκάφους. Ένα μέλος του πληρώματος και ένα μωρό επέζησαν.

Φορτηγό αεροσκάφος Antonov συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο της Τζούμπα στο Νότιο Σουδάν, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, καταλήγοντας στο θάνατο τουλάχιστον 41 ατόμων.

Νεκροί είναι όχι μόνο οι περισσότεροι επιβαίνοντες, αλλά και όσοι στο έδαφος βρέθηκαν στο «πέρασμα» του αεροσκάφους.

Φαίνεται πως το αεροσκάφος συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωση, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το αεροδρόμιο.

Ένα μέλος του πληρώματος και ένα μωρό επέζησαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της νοτιοσουδανικής προεδρίας, Ατένι Γουέκ Ατένι.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις του προεδρικού γραφείου της χώρας, στο αεροσκάφος ενδέχεται να επέβαιναν «περίπου 20» άτομα. Εκτός από το πενταμελές πλήρωμα, υπολογίζεται ότι το Antonov μετέφερε και «10 με 15 επιβάτες», όμως ο αριθμός τους δεν έχει ακομη εξακριβωθεί.

Μαρτυρίες από το σημείο της συντριβής μιλούσαν για πάνω από 40 σορούς. Η προεδρία επιβεβαίωσε τον αριθμό, χωρίς ακόμη να μπορεί να διευκρινιστεί ποιοι εξ αυτών ήταν επιβαίνοντες και ποιοι βρίσκονταν στο έδαφος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr